Julita Bator
Julita Bator si myslela, že její děti nedokáže nic úplně uzdravit a že se nikdy nezbaví alergií a častého užívání anitibiotik. Ale ukázalo se, že stačí změnit stravu: jídlo může skutečně léčit! Teď si sama peče chléb i krájí šťavnatá rajčata. Nezabere jí to až tak moc času, ani to moc nestojí. Zatímco všichni kolem zastávají názor, že „produktům jídlupodobným“ se nedá uniknout, Julita tento stereotyp boří. Před 6 lety náhodou zahájila tento experiment, v němž úspěšně pokračuje dodnes. Přestala kupovat zpracované potraviny a začala je z velké části sama vyrábět doma. Než dá potravinu do košíku, čte její etiketu, aby zjistila, zda stále spadá do kategorie "potravinářská", nebo spíše "chemie". Svůj záměr a jak to ovlivnilo zdraví její rodiny popsala v knize Vyměň chemii za jídlo, kde sdílí recepty s nápady na jídlo do školy, do práce, na svátky.
Na jejím blogu se objevují recepty na zdravé jídlo, návody, jak nakupovat a vařit bez chemie, její objevy a olíznutí týkající se zdravé výživy zejména, ale i zdravého životního stylu obecně.