Knihobot

Tomáš Roztočil

    Vědění pro nejisté časy: průvodce věkem úzkosti
    Jilemnice
    Kouzlo fermentace s plísní koji
    Umění fermentace. Díl druhý
    Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny
    • Kniha Divoké kvašené nápoje: Limonády, piva, vína, medoviny zasvětí všechny začínající nadšence do kvašení i zkušené domovarníky do tajů divokých i domestikovaných bylin, ovoce, bobulí a dalších přírodních přísad, ze kterých si můžete svépomocí vyrobit lahodné alkoholické nápoje.

      Divoké kvašené nápoje : limonády, piva, vína, medoviny
    • Umění fermentace. Díl druhý

      • 337 stránek
      • 12 hodin čtení
      4,5(4298)Ohodnotit

      Umění přírodní fermentace, díl druhý se věnuje pivům a dalším alkoholickým nápojům, kváskovému chlebu a dalším kvašeným obilovinám, misu, tofu a tempehu, masu, rybám a vejcím i fermentaci v širším kulturním kontextu. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Kvůli rozsahu jsme se rozhodli titul Umění fermentace pro české vydání rozdělit na dvě samostatné knihy.

      Umění fermentace. Díl druhý
    • Kouzlo fermentace s plísní koji

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.

      Kouzlo fermentace s plísní koji
    • Jilemnice

      • 119 stránek
      • 5 hodin čtení
      4,0(1)Ohodnotit

      Kniha je fotografickou procházkou po historickém městě Jilemnici, přes dvě stovky fotografií doplňuje zasvěcený text ředitele Krkonošského muzea v Jilemnici Jana Luštince. Texty jsou u foto uvedeny též v anglickém překladu.

      Jilemnice
    • Vědění pro nejisté časy je nadčasovou knihou (poprvé vyšlo anglicky v roce 1951) zabývající se psychologickým bezpečím. Pomáhá hledat stabilitu v dobách, kdy se naše životy zdají být obzvlášť křehké a zranitelné. Watts, vykladač paradoxu, upozorňuje, že pocit nejistoty se objevuje ve chvílích, kdy příliš toužíme po jistotách. A ironicky připomíná, že spása a ukotvení leží v poznání, že není žádný způsob, jakým bychom se mohli pojistit nebo zachránit. Velmi aktuální titul pro dnešní „tekutou“ dobu, kdy nic není garantováno, a okolnosti a podmínky se mění každým dnem. Vědění pro nejisté časy vám neslíbí univerzální klíč ke štěstí ani skálopevné životní jistoty. Skrze zenové zrcadlo, které nastavuje křesťanské mystice, vás však může nasměrovat do samého jádra nejistoty, kterou v dnešní době prožívá snad každý z nás. Možná pak zjistíte, že s proměnlivostí života nemusíme bojovat – stačí přijmout její pozvání k tanci.

      Vědění pro nejisté časy: průvodce věkem úzkosti