Kouzlo fermentace s plísní koji
Autoři
Parametry
Kategorie
Více o knize
Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.
Nákup knihy
Kouzlo fermentace s plísní koji, Sandor Ellix Katz, Tomáš Roztočil, Rich Shih, Petra Zrůstková, Jeremy Umansky
- Jazyk
- Rok vydání
- 2023
Doručení
Platební metody
2021 2022 2023
Navrhnout úpravu
- Titul
- Kouzlo fermentace s plísní koji
- Jazyk
- česky
- Autoři
- Sandor Ellix Katz, Tomáš Roztočil, Rich Shih, Petra Zrůstková, Jeremy Umansky
- Vydavatel
- Alferia
- Rok vydání
- 2023
- Vazba
- měkká
- ISBN10
- 8027113423
- ISBN13
- 9788027113422
- Kategorie
- Kuchařky, Pro kuchaře a kuchtíky
- Anotace
- Koji alias Aspergillus oryzae či česky kropidlák rýžový není jen tak ledajaká plíseň. Nejenom že patří do skupiny těch ušlechtilých, její vůně i chuťové vlastnosti z ní dělají nekorunovanou královnu této kategorie. V Japonsku koji dokonce prohlásili za svou národní plíseň. Je to pochopitelné. Nebýt koji, nebylo by ani miso, ani saké.Šéfkuchaři Jeremy Umansky a Rich Shih v Kouzlu fermentace s plísní koji nabízejí ucelený pohled na tradiční způsoby využití koji i přehled moderních receptů z celého světa. Naučí vás, jak pomocí této ušlechtilé plísně urychlit zrání uzenin, sýrů a dalších fermentovaných potravin. Koji posune vaše pokusy s kvašením na úplně jinou úroveň a otevře vám novou dimenzi fascinujících chutí a vůní.V Kouzlu fermentace s plísní koji najdete:• Předmluvu autora bestsellerů o kvašení Sandora Katze (Umění fermentace).• Nejmodernější techniky pěstování koji a metody, díky kterým si s jeho pomocí upravíte nespočet různých potravin.• Informace o vybavení a přípravě kuchyně pro práci s koji.• Více než 35 receptů na omáčky, pasty, kvašené dobroty a alkohol, mezi nimiž vynikají například koji popcorn, pečená miso dýně, korejské makgeolli či žitný chléb s amazake.