Knihobot

Laura Edwards

    Street food revolution : recipes and stories from the new food heroes
    Polévková mánie : 80 receptů nabitých vůněmi a chutěmi: Ne víc než 300 kalorií
    Japonská kuchyně
    Italská pasta - nejen těstoviny
    • 2019

      Japonská kuchyně

      • 224 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,4(64)Ohodnotit

      Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš náročná, ingredience nedostupné a nákladné. To je ale chyba. Autor této kuchařky, Tim Anderson, nás přesvědčí, že skvostný japonský pokrm můžete vytvořit ze sedmi surovin, které koupíte v každém supermarketu – jestli chcete zajít dál, přikupte dalších deset. Tim Anderson začíná základními omáčkami a marinádami, které „japonizují“ jakýkoliv pokrm, pak přejde k nejoblíbenějším pokrmům, jako je gyoza, suši, yakitori, ramen a tempura. Recepty jsou srozumitelně popsané a označené podle obtížnosti, takže je snadné podle nich vařit a jídlo se vždy povede.

      Japonská kuchyně
    • 2016

      Už naše babičky říkávaly, že polévka je grunt. A nejlepší ze všeho je domácí. Jenže co s tím, když nemáme čas? A po pravdě řečeno, klasické polévky – bramboračka, hrachovka, gulášovka – už nás tak trochu nudí. Chtělo by to něco nového, originálního, dobrého a přitom zdravého. A právě tohle vás v této knize čeká. Spousta receptů, málo kalorií. Exotické chutě z celého světa. Místo smetany a másla jsou tu výživné oleje z ořechů či semínek, aniž by to ve výsledku nějak ubralo na lahodnosti. A co všechno v knize naleznete? ?Polévky pro vegetariány, vegany i pro ty, kteří dodržují speciální dietu ?Polévky krémové i chlazené, bujóny a consommé ?Patnáctiminutové polévky pro dny, kdy opravdu nestíháte ?Polévky ze superpotravin pro superzdravou vzpruhu ?Nízkokalorické přílohy a snídaňové misky Ať už potřebujete něco na zahřátí, pro pozvednutí nálady, k zasycení či ke zdravému mlsání, tady si určitě vyberete.

      Polévková mánie : 80 receptů nabitých vůněmi a chutěmi: Ne víc než 300 kalorií
    • 2015

      Italská pasta - nejen těstoviny

      • 224 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,6(10)Ohodnotit

      Na začátku čtenáře seznámí s různými druhy těstovin a vysvětlí, jak k nim vybrat správnou omáčku. Přípravu čerstvých těstovin naučí krok za krokem. Představí variace na oblíbenou klasiku, vynikající regionální speciality a vše, co potřebuje kuchař, aby z těstovin vykouzlil dokonalý pokrm.

      Italská pasta - nejen těstoviny
    • 2011

      By travelling across the UK and Ireland in a campervan, Richard Johnson tells the remarkable stories of 12 budding entrepreneurs who have chosen wheels over bricks-and-mortar to peddle their wares, from the porridge bar outside Edinburgh Castle to the coffee cart on the north coast of Ireland to the Ethiopian food stall in London.

      Street food revolution : recipes and stories from the new food heroes