Knihobot

Steve Painter

    Flavors of the Middle East
    Zeleninové zázraky z jednoho plechu
    • 2019

      Zeleninové zázraky z jednoho plechu

      • 144 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,2(7)Ohodnotit

      101 snadných a výživných jídel přímo z trouby, vhodných i pro vegetariány a vegany. Co vám kuchařka radí? Napěchovat plech zeleninou, luštěninami, zrním, bylinkami a dalšími dobrotami, vrazit do trouby a nechat je ukázat, co dovedou. Když se totiž spojí trouba s plechem, můžete vytvořit hlavní jídla všeho druhu s minimální námahou a výsledky jsou opravdu neuvěřitelné! Kdo by nemiloval vaření, které je pohodlné, uvolněné, nezašpiníte při něm moc nádobí a ještě umocňuje chuť a vůni? Jsou tu k vyzkoušení slaná lákadla i sladká potěšení na snídani, brunch, oběd i večeři. Liz Franklinová, autorka píšící o jídle ověnčená cenami, vás pozve také na kulinární cestu kolem světa – můžete vyzkoušet leccos od snadného dhalu z trouby po tex-mex zeleninové tacos. Ať už jste dlouholetý vegetarián nebo vegan, hostíte přátele nebo vaříte pro rodinu, která se živí rostlinnou stravou, nebo jednoduše chcete omezit spotřebu masa – následující stránky nabízejí spoustu svůdných jídel k vyzkoušení.

      Zeleninové zázraky z jednoho plechu
    • 2014

      Flavors of the Middle East

      Recipes and Stories from the Ancient Lands

      • 160 stránek
      • 6 hodin čtení

      Aromatic, fragrant, and spicy, the flavors of the Middle East are steeped in a fascinating history of ancient empires and dynasties, wars and diverse religions, and the east-west trade routes, all of which have had a lasting influence on the culinary cultures of this vast and turbulent region. This exciting new book chronicles the essential dishes that you would encounter should you travel these ancient lands - they are the recipes that have truly stood the test of time. Mezze, Salads, and Soups start the feast; enjoy Hot Hummus with Samna and Pine Nuts or Broad Beans with Eggs and Dukkah. Meat and Poultry Main Courses include Roasted Meat - stuffed Onions with Honey and Tamarind or Lamb Shish Kebab with Yogurt and Flatbread, while Poached Fish with Saffron Rice is an option for a Fish and Shellfish Main Course. Vegetables and Preserves include Turmeric Potatoes with Chillies, Lime, and Cilantro, while Sweet Dishes, Conserves, and Drinks features Quinces Poached in Clove Syrup with Buffalo Cream. With feature spreads profiling the essential ingredients and more than 60 authentic recipes, Flavors of the Middle East makes it easy to prepare an exciting aromatic feast at home.

      Flavors of the Middle East