Delectable melt-in-the-mouth cheese straws, Normandy onion soup, fresh Greek salad, lobster gratin, pheasant with gorgonzola polenta, the perfect souffle, orange cheesecake... from cows milk, to goats and ewes, hard cheeses and soft, all benefit from Michels unique touch and huge respect for his ingredients.
Lisa Linder Pořadí knih




- 2017
- 2015
Vůně francouzské kuchyně
- 272 stránek
- 10 hodin čtení
Michel Roux je držitelem tří michelinských hvězdiček. Základem jeho knihy je 100 receptů, které tvoří samou podstatu francouzské kuchyně a ovlivňovaly různé styly vaření po celém světě. Kuchařka také obsahuje podrobné postupy klasických technik, nabízí fascinující příběhy o původu jednotlivých receptů a informace o přísadách a regionálních kulinárních tradicích. Navíc tu najdete zajímavé postřehy o uzeninách, sýrech a vínech
- 2014
Taller de confitería
- 252 stránek
- 9 hodin čtení
Para tener dulces como los de pastelería pero hechos en casi 100 recetas de bombones, regalices, caramelos, dulces de frutas, nubes, merengues, turrones, trufas, barras de chocolate… Las técnicas de cocción del azúcar y del atemperado, marmolado, moldeado y baño de chocolate explicadas paso a paso. Dulces y bombones como los de los profesionales pero sin necesidad de usar excesivos ingredientes ni aditivos industriales. Golosinas para meriendas, bombones y bocaditos para el café ¡para deleite de pequeños y mayores!
- 1996
Port to Port
- 192 stránek
- 7 hodin čtení