Low Carb pro lenochy
- 142 stránek
- 5 hodin čtení
Kuchařka pokrmů ve stylu Low Carb, které lze navíc uvařit bez velké námahy zhruba za půl hodiny.
Kuchařka pokrmů ve stylu Low Carb, které lze navíc uvařit bez velké námahy zhruba za půl hodiny.
Rýži má rád celý svět. Rýže je mnohem víc než jen příloha. Je zdravá, neobsahuje lepek a s více než 800 odrůdami je nejdůležitější a nejvšestrannější základní potravinou na světě. Rýžová zrnka mohou být červená, bílá, černá, sypká či lepivá, kulatá i dlouhá, každé je jiné a každý druh má předpoklady být superstar. Od Číny přes Indii, Afriku a Evropu až po Ameriku – autoři se při hledání těch nejlepších odrůd rýže, způsobů vaření a receptů nechali na cestě světem inspirovat jak klasikou, tak i tajnými tipy z pouličního občerstvení. Výsledek: více než 80 vydatných slaných a sladkých rýžových pokrmů, ozdobených vzrušujícími cestovatelskými příběhy s chutí rýže a praktickými kuchařskými poznatky. Pro jakoukoliv úpravu rýže – z pánve nebo v misce, rolovanou nebo dušenou, v podobě rizota nebo jako sladké mlsání – nabízíme kapitoly obsahující moderní a kreativní recepty na jednoduchou přípravu pokrmů ze snadno dostupných surovin.
Co je nejlepšího na salátech? Hodí se ke každé příležitosti! Ať už s sebou na cesty do kanceláře, jako zdravá varianta ke slavnostnímu stolu nebo jako hvězda na party – saláty jsou zkrátka univerzální pochoutkou. A díky zajímavým kombinacím, geniálním a raz dva hotovým dresinkům a zálivkám rozhodně nikdy nemohou být nudné! Úspěch zaručen: Každý recept je alespoň třikrát vyzkoušený. Barevná rozmanitost: Překvapí v každém ročním období. Novinky: Saláty, které stačí protřepat a saláty ze super potravin.
Barevné, trendy a naprosto snadné: přesně takové musí být veganské vaření! V této knize najdete spoustu nových receptů na lahůdky, jež se obejdou bez potravin živočišného původu. Věřte, že boloňské špagety s tempehem, tex-mex burger nebo makadamové tiramisu určitě předčí všechna vaše očekávání. Zaručený úspěch: Každý recept je třikrát odzkoušený Je to tak snadné: Všechny důležité postupy na fotografiích krok za krokem Lahůdky po celý den: Od snídaně po večeři
Dají se veganská jídla připravit jednoduše a rychle? Ano! V této knize najdete jednoduché recepty pro všechny, kdo si chtějí připravovat pestrou veganskou stravu rychle a pohodlně – se snadno dostupnými ingrediencemi, skvělými nápady, tipy a triky pro veganské vaření, pečení a grilování. Náročné recepty s exotickými surovinami nejsou nutné a cestu do prodejen zdravé výživy a bio prodejen či objednávky ve veganském e-shopu si můžete klidně ušetřit. Zde najdete pro každého něco – vydatná domácí jídla, čerstvé středomořské pokrmy, asijské a orientální recepty zajímavých chutí a samozřejmě i božské dezerty. To vše s využitím snadno dostupných potravin, ovoce a zeleniny. Autor této knihy je kreativní kuchař, který připravil spoustu pestrých, aromatických a chuťově zajímavých pokrmů, které se staly skutečným trendem a dovedou probudit opravdovou chuť na veganský způsob života.
I v současnosti chce mít člověk hodnotnou stravu a neztrácet vařením příliš času. V této knize zjistíte, jak dobrá paleo jídla připravit - od snídaně až po dezert. Podle našich receptů zvládnete uvařit za 20 až 30 minut. Nejlepší na tom však je, že všechny potřebné ingredience najdete ve svém supermarketu. Některé věci jsou při paleo stravování tabu - cereálie, cukr, mléčné výrobky a luštěniny. Místo toho máme lehká a čistá jídla bez umělých aditiv, přesně podle hesla "zjednodušte svou stravu". Omeleta s fazolovými lusky, hovězí steak s olejem z medvědího česneku, paleo kaše s mangem a pralinky z datlí a vlašských ořechů jsou příkladem dobré stravy - paleo jídlo je jednoduché, dobré a vše nakoupíte blízko svého domova.
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské „pasty“. Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí je to ideální kombinace! Zaručený úspěch: Každý recept je alespoň třikrát vyzkoušený Je to tak snadné: Všechny důležité postupy na fotografiích krok za krokem Domácí výroba: Rajčatová omáčka v pěti rychlých variantách