Knihobot

James Peterson

    James Peterson je mistr kuchař a autor kuchařek, jehož dílo hluboce čerpá z jeho cestovatelských zážitků a vášnivého objevování světa gastronomie. Po studiích na UC Berkeley a cestách po Asii a Evropě objevil v Paříži svůj kulinářský osud, kde ho uchvátila francouzská kultura jídla a pití. Jeho styl, ovlivněný prací v prestižních francouzských restauracích a studiem na Le Cordon Bleu, se vyznačuje kreativitou a hloubkou. Petersonova psaní se zaměřuje na základní techniky a filozofii vaření, přičemž jeho oceňované knihy, jako jsou Sauces a Cooking, prosluly svým precizním vysvětlením a úchvatnou fotografií.

    Simply Salmon
    Essentials of cooking
    Sauces
    Jednoduchá kuchyně
    Co by měl vědět správný kuchař : 484 rad, tipů, triků a technik jak si usnadnit práci v kuchyni
    Co by měl vědět správný kuchař

    James Peterson se ve svých knihách věnuje především kulinářskému umění, které zároveň i vyučuje. Vystudoval chemii na University of California at Berkeley a po studiích zamířil do Francie, kde si našel práci na jedné z místních vinic a kde se také začal o kulinářství poprvé blíže zajímat. Chvíli se živil jako kuchař v menší restauraci, pak se znovu vrátil do Francie a zapsal se do pařížského Le Cordon Bleu. Pracoval v Le Vivarois a několika pařížských restauracích, aby nakonec zakotvil v Chez La Mere Blanc (dnes George Blanc).

    V roce 1979 se vrátil zpět do Spojených států a pracoval pro francouzské restaurace v New Yorku. V roce 1980 založil svou vlastní restauraci Le Petit Robert v Greenwich Village. Později učil několik let na The French Culinary Institute na Manhattanu a podílel se i na přípravě studijních plánů této školy. Je autorem asi patnácti knih věnující se kulinářskému umění, z nichž bylo i několik oceněno.

    V současné době žije na Brooklynu a věnuje se vyučování, psaní a vaření.

    www.jimcooks.comwww.wikipedia.org