Chuťovky a speciality studené kuchyně
- 90 stránek
- 4 hodiny čtení
Tato kniha je věnována spíše specialitám studené kuchyně včetně návodů, jak je připravíme pro studené pohoštění při malých domácích oslavách i při podávání na velké domácí párty






Tato kniha je věnována spíše specialitám studené kuchyně včetně návodů, jak je připravíme pro studené pohoštění při malých domácích oslavách i při podávání na velké domácí párty
Kotlety, špízy a řízky jsou oblíbené v každé rodině pro denní stravování i pro pohoštění přátel. Předpisů na jejich přípravu obvykle nemíváme nikdy dost a rádi překvapíme své strávníky nějakým novým pokrmem.
Minutky jsou oblíbené ve všech světadílech - v restauracích i v domácnostech. Připravujeme je k různým příležitostem: Jednoduché pro rychlé podávání k večeři nebo na chatě, složitější a nákladnější při různých pohoštěních.
Plavkyně nejmilejší je příběhem velmi volně navazujícím na její o rok starší,předchůdkyni, knihu Milenka nejvěrnější. Ihned se dostanete do dějství Milanovy poslední opravné státnice, následně zjistíte, že prozrazení jeho dvojí vztahu je na spadnutí a jak asi dopadne těžká operace Šárčiny sestry? Děj příběhu se rozvíjí, něco skončí, něco ustrne aby zase úplně něco nového mohlo začít. A kdo zná Milana, tak ho nepřekvapí, že nechává věcem volný průběh, což v jeho případě obvykle není zárukou toho nejlepšího řešení. Dokončení studia, nová láska, změna zaměstnání, to vše pojato v balení autorova osobitého humoru, včetně zážitků z vojenské mise. A to i přesto, jakou tragédií byla poznamenána v samotném počátku. Kdo četl Milenku nejvěrnější, určitě si přečte Plavkyni. Kdo Milenku nečetl, má poslední možnost naskočit do posledního vagónu rozjíždějícího se vlaku. A pak už jenom - divte se a smějte se!
V této knížečce najdete mnoho předpisů k přípravě pokrmů s bylinkami - na předkrmy, polévky, různé úpravy mas, luštěnin, těstovin, rizot i studených pokrmů včetně pomazánek. Při jejich přípravě používáme bylinky jen opatrně, některé z nich totiž - například rozmarýn, saturejka, šalvěj, máta peprná a routa jsou značně aromatické. Pokrmy raději dochutíme až před dohotovením. Bylinky se dobře uplatní i v dětském a dietním stravování, kde běžné koření je většinou zakázáno.
Nová publikace s námětem příprava pokrmů na pánvi, kterou vydala Agentura VPK. Pro výběr tohoto titulu nás vedla snaha nabídnout vám pestrý výběr předpisů pro dokonalé využití pánví a pánviček - patřících mezi základní součásti výbavy nádobí každé domácnosti. Na pánvích lze připravit mnoho chutných pokrmů pro běžné denní domácí stravování i pro pohoštění na chatě, chalupě, na výletech, při trampování při přípravě pokrmů pod širým nebem. V této knížečce najdete vybrané předpisy na pokrmy slané i sladké, na úpravu mas, ryb, drůbeže, zvěřiny, různých druhů zelenin a ovoce, palačinek slaných i sladkých, dezertů apod.
Kardiovaskulární onemocnění, choroby srdce a krevního oběhu - je dnes nejčastější příčinou smrti a invalidity. Asi dvě třetiny cholesterolu si tělo vytváří samo v játrech, další přijímame v potravě. Tato kniha nás navede na to jak pro to něco dělat a jak jíst zdravěji.
Recepty na přípravu těst, náplní, polev, krémů, pečených i nepečených dortu, bublanin, řezů a jiných sladkých dobrot.
Mnoho receptů na jídla jednoduchá, ale i zařazených do menu nebo jídel hlavních. Obsahuje obrázky zdobení a kapitolu o polotovarech.
Co nabídnout ke kávě a čaji? V této knížce najdete na tuto otázku mnoho inspirací - jídla sladká i slaná, teplá i studená.