Knihobot

Massimo Montanari

    24. prosinec 1949
    Massimo Montanari
    Italian Identity in the Kitchen, or, Food and the Nation
    Italian Cuisine
    Food Is Culture
    A Short History of Spaghetti with Tomato Sauce
    Hlad a hojnost: Dějiny stravování v Evropě
    Encyklopedie středověku
    • 2024

      Encyklopedie středověku

      • 936 stránek
      • 33 hodin čtení
      4,7(39)Ohodnotit

      Tento výkladový slovník je rozsahem i pojetím ojedinělým pokusem představit epochu středověku v celé její šíři a plasticitě. Každé z více než osmi desítek hesel je samostaným esejem. Škála témat je rozpjata od dějin všedního dne (Stravování, Sexualita, Příbuzenství) přes „klasickou“ oblast politických a ekonomických vztahů (Král, Město, Obchodníci) až k problematice dějin kultury a mentality (Obrazy, Andělé, Čarodějnictví). Editorům se podařilo získat ke spolupráci vedle předních francouzských medievalistů i odborníky německé, anglické, americké, italské, ruské i polské a vtisknout tak Encyklopedii středověku skutečně evropský rozměr.

      Encyklopedie středověku
    • 2003

      Prostřednictvím událostí spjatých se stravou, za nimiž se skrývají výrazné symbolické hodnoty, nás Montanari provází zásadními etapami evropské historie až do revoluce, která na prahu dneška rozvrátila tisícileté výrobní i spotřební modely. Ty však navzdory četným rozporům dál ovlivňují naše každodenní jednání.

      Hlad a hojnost: Dějiny stravování v Evropě