Zelenina a ovoce v kuchyni
- 157 stránek
- 6 hodin čtení
Bohatý výběr receptů na přípravu pokrmů z běžně dostupných druhů ovoce a zeleniny.






Bohatý výběr receptů na přípravu pokrmů z běžně dostupných druhů ovoce a zeleniny.
Ovoce a zelenina jsou nezbytnou součástí naší výživy a patří pravidelně na náš stůl. Autror pro nás připravil bohatou nabídku hlavních jídel,dezertů,moučníků,salátů-ze všech známých druhů ovoce a zeleniny.
Další z řady malých kuchařek přináší téměř 400 předpisů na přípravu sýrových pokrmů vhodných pro nejrůznější příležitosti. Autor používá výhradně sýry u nás vyráběné a novými nebo méně obvyklými kombinacemi s dalšími surovinami vytváří celou řadu chuťově zajímavých pokrmů Kromě předpisové části se čtenáři seznámí i se zajímavostmi z historie sýrů, se sýrovými etiketami, se zásadami správného ukládání sýrů a s přehledem našich sýrů. Publikaci jistě uvítají všichni, kdo si chtějí zpestřit jídelníček a zároveň dodržet zásad racionální výživy.
159 receptů na přípravu pokrmů české i zahraniční kuchyně
Kniha obsahuje 145 rozmanitých a výtečných receptů. Doplněno barevnými fotografiemi.
Recepty pro nejrůznější příležitosti, pohoštění k narozeninám, na Velikonoce či Silvestra, zabijačkové pochoutky, staročeské posvícení, návštěva v kuchyni houbaře, zahrádkáře nebo rybáře
Kromě praktických rad z oblasti technologie přípravy pokrmů přináší řadu nápaditých kuchařských předpisů. Jsou zde recepty na jídla z ryb a rybích konzerv, masa, uzenin, drůbeže, mléka, mléčných výrobků, zeleniny a hub i návody na sladké pokrmy, na jídla připravovaná v přírodě, speciality zahraničních kuchyní apod.