Knihobot

Oldřich Dufek

    Moučníky, dezerty - pokrmy z těstovin a rýže
    Grilujeme, rožníme a zapékáme na chatách a chalupách
    Maso pokaždé jinak: 159 receptů na přípravu pokrmů české i zahraničních kuchyní
    Sýry v kuchyni
    Pochoutky z ovoce a zeleniny
    Zelenina a ovoce v kuchyni
    • 2006

      V kuchařce ZVĚŘINA A LAHODNÁ MASA VE ZDRAVÉ KUCHYNI najdeme řadu skvělých receptů z masa zvěře, tj. zvířat volně žijících v lesích, polích, mokřinách a na rybnících, z masa telecího, skopového i pštrosího.

      Zvěřina a lahodná masa ve zdravé kuchyni
    • 2003
    • 2002

      Pochoutky z ovoce a zeleniny

      • 106 stránek
      • 4 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Ovoce a zelenina jsou nezbytnou součástí naší výživy a patří pravidelně na náš stůl. Autror pro nás připravil bohatou nabídku hlavních jídel,dezertů,moučníků,salátů-ze všech známých druhů ovoce a zeleniny.

      Pochoutky z ovoce a zeleniny
    • 2001

      "Čaj bystří ducha, příznivě působí na činnost srdce, usnadňuje vybavování a chápání myšlenek, občerstvuje tělo, v zimě a chladu zahřeje, v létě osvěží a zahání žízeň." Autor se ve své knize nejprve věnuje historii čaje, poté nás vezme na cestu po čajových plantážích po celém světě a neopomene zmínit ani kulturu čajoven u nás. Dále rozebírá zvyklosti pití čaje u různých národů a účinek pití čaje na lidský organismus. Největší část publikace je však věnována čajovým receptům.

      Čaj mnoha chutí : historie, příprava, recepty, občerstvení podávaná k čaji : 91 receptů
    • 2001
    • 2000

      Tato brožurka je určena všem milovníkům kávy. Podává stručné informace o jejím původu, historii, obchodování s kávovými zrny, o první kávě na území České republiky nebo se také přenesete do minulosti a dozvíte se něco o tom, jak to vypadalo v první pražské kavárně. Kromě toho knížka nabízí i užitečné praktické návody na pěstování kávovníku, na jejich úpravu a skladování, mletí a pražení kávy. Obsahuje spoustu receptů, jak uvařit lahodnou, příjemně vonící a nevšednou kávu.

      Káva známá i neobyčejná
    • 2000
    • 1999

      Saláty připravené z různých druhů pestrobarevné čerstvé zeleniny, doplněné dalšími přísadami a zálivkami, potěší zrak a probudí chuť k jídlu. Proto se často podávají i jako malý pestrý předkrm. Mohou být i součástí bohatě upravených stolů při slavnostních příležitostech. Zeleninové saláty v nejrůznějších úpravách podáváme i jako doplněk a přílohu k vařeným, pečeným, smaženým a grilovaným pokrmům z masa jatečných zvířat, drůbeže, ryb a zvěřiny. Tato brožurka vám přináší recepty na pestré zeleninové saláty.

      Zeleninové saláty
    • 1997