Knihobot

Pavla Momčilová

    1. leden 1941
    Pavla Momčilová
    Vaříme dětem chutně a zdravě. Díl 1, Snídaně, přesnídávky, pečivo
    Vaříme dětem chutně a zdravě
    Celozrnné vánoční a slavnostní pečivo. Zdravé a chutné domácí pečivo
    Nad rakovinou můžeš zvítězit: Prevence a péče
    Zdravá kuchyně našich babiček
    Ovládněte své hormony jídlem
    • 2017

      Posilující - POWER POLÉVKY jsou světovým hitem, kterému se říká SOUPING či BOWLING. Polévky vařené s láskou, podle ročních období, v souladu s člověkem a přírodou, z kvaluitních surovin - to jsou naše recepty na opravdové POLÉVKOVÉ ŠTĚSTÍ. 80 skvělých receptů pro mladou rodinu i singles...

      Polévkové štěstí : Power Food pro každé roční období
    • 2016

      Akutní klimakterický syndrom? Riziko osteoporózy v postmenopauze? Kardiovaskulární onemocnění? Zkuste to ovládnout jídelníčkem s Fytoestrogeny už dnes. Zdravé potraviny s fytoestrogeny pomáhají všem a v každém věku.

      Ovládněte své hormony jídlem
    • 2015

      Kváskový chleba

      • 120 stránek
      • 5 hodin čtení
      3,2(6)Ohodnotit

      Pomocník a rádce pro všechny, kdo doma pečou kváskový chleba. Kniha vyplývá z více než 30tileté zkušenosti autorky a přátel z přípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitní odborné literatury. V otázkách a odpovědích najdete rady, jak připravit kvásek a těsto ve stupních či zrychlenými postupy, jak si poradit v nesnázích, jak připravit domácí kvas, jak upéci nejen chutný pěkný a kvalitní chléb, ale i jiné kváskové, dokonce i sladké kváskové pečivo. 30 inspirativních receptů na kvásková těsta a jejich pečení, různé technologie kynutí, pečení. Navíc dvě desítky receptů na pokrmy z kvásku a zbylého chleba. Nepostradatelná pomůcka pro přátele zdravé výživy a všechny, kdo chtějí vědět, co jedí...

      Kváskový chleba
    • 2012

      Známá odbornice na zdravou výživu a zdravé vaření Pavla Momčilová v knížce Stručná celozrnná bio kuchařka odhalí taje využití celozrnných obilovin a produktů v moderní domácnosti. 100 jednoduchých a fungujících receptů a mnoho praktických rad pomůže každému (nejen) začátečníkovi s celozrnným vařením a pečením a seznámí i s potřebami celozrnné domácnosti.

      Stručná celozrnná bio kuchařka
    • 2011

      Rádi vzpomínáme, jak moc nám chutnala jídla a "buchty" od maminky a ještě více od babičky. ..320 starých jednoduchých domácích receptů na jídla, pečivo i jiné dobroty jistě inspiruje mladé čtenáře k novému trendu v moderní kuchyni a zároveň přinese i tolik potřebnou pohodu u rodinného stolu.

      Retro kuchařka. Domácí recepty z 19. a 20. století
    • 2010

      Jarní a zimní zeleninové menu

      • 146 stránek
      • 6 hodin čtení
      3,4(3)Ohodnotit

      Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dnes dokazuje i vědecký výzkum po celém světě, že nejzdravější zelenina je ta, která vyrostla v našem blízkém okolí (pro nás, chcete-li, v Evropě) a byla sklizena ve své přirozené zralosti.

      Jarní a zimní zeleninové menu
    • 2010

      Recepty z této publikace zahrnují chléb z celozrnných mouk (pšenice, žito, sója kukuřice), na chléb z bílé mouky, na chléb kynutý s droždím i kvasem, přípravou domácího kvasu, ale i recepturami na slané a sladké pečivo včetně rohlíků, housek, baget, pizzy, koláčů, vánoček atd. V neposlední řadě zde naleznete P. Momčilovou vyzkoušenou jednoduchou přípravu skvělých džemů a povidel.

      Automatická domácí pekárna : denně čerstvý domácí chléb
    • 2009

      Celozrnné domácí kynuté pečivo

      • 154 stránek
      • 6 hodin čtení
      3,5(2)Ohodnotit

      Kynuté těsto z automatické pekárny téměř bez práce! Ušetříte čas i peníze! U receptů i příprava těsta v míse!

      Celozrnné domácí kynuté pečivo
    • 2009

      Sešity zdravé výživy jsou kuchařky, které obsahují více než 100 receptů na přípravu chutných pokrmů podle moderních zásad zdravé výřivy. Podle našich receptů se vám bude vaření i pečení dařit – a co víc – chutě překvapí i náročné strávníky. Desetitisíce spokojených rodin nám dává dobré vysvědčení.

      Tofu. Vaříme zdravě a bez cholesterolu