Tacos jsou tlukoucím srdcem mexické kuchyně, jednoduché pokrmy skládající se z tortilly, náplně a salsy, které vytvářejí vynikající spojení chutí. Tato kniha přenáší vzrušující atmosféru Mexika přímo do vašeho domova. Obsahuje širokou škálu mexických lahůdek, od jednohubek, jako je avokádo v pivním těstíčku, po snídaňová tacos s chorizem a fazolemi. Výběr masových tacos zahrnuje klasické varianty s hovězím a vepřovým masem, stejně jako méně známé, například tacos se zelenými masovými koulemi. Bohatá nabídka ryb a mořských plodů zahrnuje tacos s lososem a pikantními černými fazolemi nebo tacos s krevetami. Bezmasá jídla lákají náplněmi z květáku a cizrny či brambor a kurkumy. Samostatná kapitola je věnována salsám, omáčkám a přílohám, které inspirují k zajímavým chuťovým kombinacím. Milovníci sladkého si přijdou na své v části věnované sladkým tacos, jako jsou tortilly plněné jahodami, čokoládovou zmrzlinou a pistáciemi. Kniha končí výběrem alkoholických a nealkoholických nápojů a koktejlů, které dokonale zakončí vaši mexickou hostinu.
Felipe Fuentes Cruz Knihy




Everyone Loves Tacos
- 144 stránek
- 6 hodin čtení
Tacos are the beating heart of Mexico’s food scene. Take your pick from 65 authentic recipes for these little pocket rocket wraps, brought to you by Felipe Fuentes Cruz and Ben Fordham of Benito’s Hat. From simple store-bought kits to high-end restaurant revamps, a whole spectrum of taco offerings now exists for your pleasure. These small but mighty Mexican staples are finally getting the credit they deserve on the worldwide culinary stage. The clever guys behind authentic Mexican kitchen Benito’s Hat bring you delicious recipes simple enough to cook up a fiesta in your own kitchen. First there is a chapter of Little Cravings (antojitos), perfect as a pre-cursor or accompaniment to a taco feast. This is followed by a delicious selection of Breakfast Tacos. Next up is a mouth watering selection of Chicken, Pork, and Beef Tacos such as Pork Al Pastor with tropical pineapple salsa. Following these are Fish and Seafood Tacos such as Deep-Fried Fresh Tuna. Inventive Vegetarian Tacos such as Wild Mushroom or Spicy Lentil will really hit the spot, then discover the bliss of a Sweet Taco with recipes such as Apple Pie Taquitos. A chapter on Salsas, Relishes, and Sides, such as the classic Pico De Gallo, lets you mix and match.
Real Mexican Food
- 144 stránek
- 6 hodin čtení
Mexican food is more popular than ever. Ben Fordham and Felipe Fuentes Cruz aim to deliver everything that is exciting and fresh about Mexican food to the people of Britain with their restaurant, Benito’s Hat. Mexican food is more popular than ever. Ben Fordham and Felipe Fuentes Cruz aim to deliver everything that is exciting and fresh about Mexican food to the people of Britain with their restaurant, Benito’s Hat. From the beaches of Baja and Cancun to the mountains of the Sierra Madre, Mexico has an incredible variety of vibrant flavors to offer. All of this rich culinary culture has inspired Benito’s Hat’s delicious burritos, tacos, soups, and salads. Ben Fordham and Mexican chef Felipe have created a cookbook offering their favorite dishes from their restaurants, plus many more from Felipe’s collection of authentic recipes. You’ll find Appetizers; Soups & Salads; Main Dishes; Side Dishes; Salsas; Desserts; and Drinks. Mouth-watering recipes include guacamole with homemade corn tortilla chips, burritos with beef birria, pico de gallo and salsa brava, tacos with shrimp and paprika, refried beans with chorizo, Mexican flan, ice cold margaritas, and refreshing non-alcoholic juices.
More than 60 authentic and modern recipes for tacos, the beating heart of Mexican street food!