Carlos Rios
Určitě jste slyšeli o realfooders a že jsou trendy nebo v módě a může za to Carlos Ríos (Huelva, 1991).
Tento Andalusák vystudoval lidskou výživu a dietetiku na Univerzitě Pabla de Olavida v Seville, zatímco žil se svou babičkou Rosario, od které přiznává, že se naučil mnohem víc než ve svém diplomu, protože, jak sám poznamenal v rozhovoru, „... co je to nasycený tuk, když nevíte, jak uvařit luštěninový guláš“.
A odtud ke skutečnému food guru, influencerovi dobrého stravování a nositeli standardů obvyklých receptů.
Na svých různých profilech na sociálních sítích má legii sledujících, založil akademii realfooding.com, kde vysvětluje, co to je za hnutí, nabízí návrhy menu nebo konzultace se specialisty, aby případy individuálně posoudili. Vždy doporučení k vytvoření návyků pro zdravější život, proto doporučuje radu lékaře pro extrémní případy nebo jiné dotazy, které jsou na něj kladeny.
Jezte skutečné jídlo, jeho první kniha, uvádí jeho argumenty pro zdravý život a vyhýbání se nadměrnému příjmu ultrazpracovaných potravin. Přirovnává to k Matrixu, kde uspěchaná společnost získala vše nejrychlejším způsobem, a to je právě největší lákadlo ultrazpracovaných potravin, zdravých a atraktivních na pohled.
Jeho doktrína je jednoduchá: čím méně ultrazpracovaných, tím lepší zdraví budeme mít. Rozlišujte mezi skutečným jídlem, dobře zpracovaným a ultrazpracovaným. Jeho videa na sociálních sítích s produkty v supermarketu, která hovořila o jejich výhodách nebo doporučovala ostatním, aby jedli umírněně, vedla k aplikaci, kam celá komunita realfoodingu nahrává produkty nebo recepty, aby se podělila o poznatky o jídle. Jídlo, které jde nahoru na sociálních sítích, jídlo, které dochází a všude se hledá.
Nezprošťuje se problémů s různými společnostmi, ale prosazuje odlišné označování produktů tam, kde je to označeno barvami nebo velkými písmeny na přední straně produktu s uvedením cukru, tuku atd., jak je tomu v některých zemích Latinské Ameriky.
Jeho bílý buldok Leia se také stal stálicí na jeho sítích.