Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel.
Lea Filipová Pořadí knih






- 2015
- 2009
Cocina Checa - Česká kuchyně
- 64 stránek
- 3 hodiny čtení
Recepty české kuchyně ve španělštině. El delicioso y perfumado asado de cerdo con col agridulce rehogada y knedlik, el solomilo con salsa de nata adornado con una rodaja de limón y arándanos rojos, el ganso assado, el faisán con tocino, el jamón de Praga con nata montada y rábano picante, los crepés con salsa de arándanos, los knedlik de masa esponjada con fresas y requesón, los bollitos rellenos co granos de adormidera o la trenza de Navidad co uvas pasas y almendras, todos estos platos clásicos y mágicos han hecho famosa la cocina checa. Las recetas y los procedimientos están bien explicados, contienen consejos valiosos y variaciones. Las fotografías de las fases de preparación del plato que acompanan el texto le servirán de inspiración para ofrecer un plato sabroso a la familia o a los amigos.
- 2007
Jedinečná kuchařka, v níž autorka zúročuje své celoživotní zkušenosti při přípravě nejrůznějších druhů moučníků, pečiva a cukroví. Představuje 8 základních těst spolu s vyzkoušenými a osvědčenými recepty, různé "fígle", které přináší dlouholetá praxe, zaměřuje se též na současné trendy ve výživě a na diety, používá nové přípravky dostupné na trhu k přípravě těst, dochucování a zdobení, nechybí ani recepty na náplně a polevy či správný návod na přípravu a zacházení se želatinou. Zvláštní důraz autorka pak klade u svých návodů na využití kuchyňských přístrojů a dalších výrobků, zpříjemňujících práci v kuchyni.
- 2006
Lahůdky z mletého masa
- 90 stránek
- 4 hodiny čtení
Pokrmy z mletého masa jsou častou součástí a obohacení našeho jídelníčku. V knize se dozvíme ,že pro mleté úpravy jsou vhodné všechny druhy masa.
- 2006
Grilování,rožnění a uzení - více než 200 nejlepších receptů
- 128 stránek
- 5 hodin čtení
Kompletní návody,jak míchat koření,na čem se které maso lépe připravuje atd.,celkem 200 receptů.
- 2005
Česká kuchařka ve francouzštině, ale i dalších jazycích - rusky, anglicky, španělsky, německy, italsky. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, barevné fotografie důležitých fází přípravy i podávání jídel.
- 2005
Jídla na poslední chvíli
- 106 stránek
- 4 hodiny čtení
Autorka nás tentokrát v knize seznámí jak ryhle dobře uvařit.
- 2004
Dobrou chuť
- 112 stránek
- 4 hodiny čtení
Dobrou chuť : recepty s mlékem, sýrem, tvarohem, ale i masem : 184 receptů.
- 2003
Moučníky včera a dnes
- 106 stránek
- 4 hodiny čtení
Dezerty, cukroví a pečivo z bílků, moučníky z různých druhů těst: křehkého, lineckého, kynutého, plundrového, listového, taženého, odpalovaného, piškotového a třeného. Navíc několik receptů pro diabetiky a bezlepkovou dietu.
- 2003
Mletá masa nejen tradičně
- 90 stránek
- 4 hodiny čtení
Recepty na přípravu netradičních pokrmů z mlatého masa kombinované s různými surovinami - bramborami, luštěninami, houbami, vejci, obilninami, těstovinami, slanými těsty a zeleninou.




