Knihobot

Juliana Anna Fialová

    19. říjen 1902 – 25. srpen 1981
    Konservace potravin v domácnosti
    Mezinárodní kuchařka
    Rychlé pokrmy
    Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    Česká kuchařka
    Tradiční česká kuchařka
    • "Tradiční česká kuchařka Juliany A. Fialové je velmi dobře srovnatelná s dílem Marie Janků-Sandtnerová, na jejíž odkaz Fialové bezpochyby navázala. Je fascinující, že dodnes dokáže čtenáře ohromit důsledností, úsporností a přehledností, s jakou sebrala a uspořádala stovky receptů, které k naší kuchyni neodmyslitelně patří. Doprovodila je řadou tipů a postupů, které jinak současní či začínající kuchaři málokde najdou. Její recepty jsou snadné, praktické a přehledně uspořádané. S tím, jak se tradiční česká kuchyně zase dostává na výsluní a je znovu objevována, jak profesionálními, tak domácími kuchaři, je nové vydání této knížky v dokonalém souladu. Malé velká encyklopedie Juliany Fialové tak může na jedné straně zaujmout čestné místo mezi klasikami národní kuchyně a na druhé straně se stát i nezbytnou praktickou příručkou pro každého, kdo rád objevuje jídla dalece přesahující běžný sortiment a plně korespondující se současnými moderními trendy." Jitka Rákosníková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D.

      Tradiční česká kuchařka
    • Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

      • 217 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(86)Ohodnotit

      Dnes již klasická kuchařská kniha Vaříme zdravě, chutně a hospodárně představuje vskutku národní bohatství naší gastronomie. Byla přeložena do pěti jazyků, vyšla v sedmi zemích světa v téměř milionovém nákladu a získala si bezesporu všechny generace kuchařů a kuchařek. Přehledné zpracování, jehož základem je naše česká kuchyně charakteristická polévkami, moučnými pečenými i vařenými pokrmy, úpravou mas v omáčkách a rozmanitosti bramborových jídel, nabízí začátečníkům, ale i profesionálům spolehlivé, časem prověřené a odborně uspořádané předpisy. Novinkou v tomto vydání jsou symboly, jež vám poskytnou informaci, pro kolik osob je jídlo určeno, jak dlouho trvá příprava a kolik času strávíte u samotného vaření. Více než 1700 receptů od polévek až po zákusky.

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    • Chov domácích zvířat a pěstování zeleniny je výhodné jak po stránce zdravé výživy, tak po stránce ekonomické. Úprava těchto produktů nemusí být ovšem jednotvárná. Stále zpestřování jídelníčku přidává plodem chovatelské práce na atraktivnosti a prospívá celé rodině. V knize naleznete recepty na přípravu jídel z masa, vajec a hub.

      Kuchyně chovatele a zahrádkáře