Knihobot

Marie Havelková

    Praktická cvičení ze somatologie. Protokoly - část I.
    Malá diplomatka
    Ovoce a zelenina ve skle
    Receptár štíhlej línie
    Konservace potravin v domácnosti
    Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
    • 2006

      Praktická cvičení ze somatologie. Protokoly - část I.

      pro studující pedagogické fakulty

      • 111 stránek
      • 4 hodiny čtení

      Učební text je určen pro studující učitelství 2. stupně ZŠ VVP. Skripta budou využívána především v předmětech somatologie a antropologie. Obsah skript je zpracován tak, aby spolu s přednáškami příslušných předmětů, další doporučovanou odbornou literaturou a řadou učebních pomůcek (anatomické a histologické atlasy, modely, trvalé histologické preparáty a další) umožnil studentům získat komplex vědomostí a dovedností, které jsou pro budoucí učitele potřebné. Skripta jsou sestavena netradičním způsobem, se záměrem zvýšit v průběhu cvičení interakci učitel – student. Každé cvičení je zahájeno jasně definovaným cílem, dále je doporučena studijní literatura, po níž následuje krátké teoretické uvedení do problému. Následuje řada praktických úkolů, které studenti víceméně samostatně řeší.

      Praktická cvičení ze somatologie. Protokoly - část I.
    • 1977

      Ovoce a zelenina ve skle

      288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů

      288 zavařovacích návodů a kuchařských předpisů

      Ovoce a zelenina ve skle
    • 1972
    • 1971
    • 1969

      Přes 170 předpisů z mezinárodních kuchyní je vybráno tak, aby jídla mohla být připravena z našich surovin. Pro zpestření našeho jídelníčku si můžeme připravit polévky, předkrmy, majonézy a omáčky, vaječná jídla, masa, drůbež azvěřinu, ryby, zeleninu a houby, přílohy, bramborové speciality, moučníky, saláty a nápoje podle receptů různých národů.

      Okénko do cizí kuchyně
    • 1964

      Bohatý výběr předpisů a návodů k úpravě nejrůznějších pokrmů, polévek, příkrmů, samostatných jídel, salátů i moučníků.

      Brambory a bramborová jídla
    • 1957
    • 1954

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

      • 217 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(86)Ohodnotit

      Dnes již klasická kuchařská kniha Vaříme zdravě, chutně a hospodárně představuje vskutku národní bohatství naší gastronomie. Byla přeložena do pěti jazyků, vyšla v sedmi zemích světa v téměř milionovém nákladu a získala si bezesporu všechny generace kuchařů a kuchařek. Přehledné zpracování, jehož základem je naše česká kuchyně charakteristická polévkami, moučnými pečenými i vařenými pokrmy, úpravou mas v omáčkách a rozmanitosti bramborových jídel, nabízí začátečníkům, ale i profesionálům spolehlivé, časem prověřené a odborně uspořádané předpisy. Novinkou v tomto vydání jsou symboly, jež vám poskytnou informaci, pro kolik osob je jídlo určeno, jak dlouho trvá příprava a kolik času strávíte u samotného vaření. Více než 1700 receptů od polévek až po zákusky.

      Vaříme zdravě, chutně a hospodárně