Jeden zo spôsobov, ako dobre spoznať krajinu, je cez jej kuchyňu. Táto kniha vás prevedie kuchyňou a históriou jednej z najkrajších krajín Európy, ktorá dala svetu šunku jamón, paellu, tapas a mnoho ďalších pochúťok. V knihe nájdete aj množstvo informácií o geografii, kultúre, prírode…
Více o knize
Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.
Nákup knihy
Culinaria Španělsko, Marion Trutter, Guenter Beer
- Jazyk
- Rok vydání
- 2009,
- Stav knihy
- Dobrá
- Cena
- 1 799 Kč