Knihobot
1/4

Luštěninová kuchařka

Autoři

Více o knize

Kniha nabízí 237 receptů na přípavu chutných pokrmů z luštěnin. V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/.

Parametry

ISBN
9788070216163
Nakladatelství
Vyšehrad

Kategorie

Varianta knihy

2003

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.