Knihobot

Malá knihovna encyklopedie kulinárního umění

Tato série vás provede fascinujícím světem gastronomie a kulinářského umění. Každý díl se ponoří do detailů konkrétní potraviny, nápoje či techniky, odhaluje její historii, způsoby přípravy a kulturní význam. Je to ideální čtení pro zvídavé gurmány a všechny, kdo chtějí prohloubit své znalosti o jídle a pití.

Oleje, octy a jiné přísady
Džemy a zavařeniny
Ořechy
Med
Káva
Čaje a byliny

Doporučené pořadí čtení

  1. 1

    Čaje a byliny

    • 40 stránek
    • 2 hodiny čtení
    4,0(7)Ohodnotit

    Oolong, Lapsang, Darjeeling, Gunpowder - už ta jména nás vzrušují více než pouhá „snídaňová směs“. V textu se dočtete o počátcích pití čaje, o způsobu ochutnávání a míchání čajů, japonském čajovém obřadu, čajových závodech kliprů a o mnoha jiných fascinujících skutečnostech týkajících se čaje.

    Čaje a byliny
  2. 2

    Knížka seznamuje s mnoha druhy kávy, popisuje pražení a mletí kávových zrn a způsoby přípravy kávy, uvádí recepty na přípravu kávových nápojů a dezertů.

    Káva
  3. 3

    Med

    • 39 stránek
    • 2 hodiny čtení
    2,8(2)Ohodnotit

    Autorka popisuje med, přírodní sladidlo z květů, bylin a stromů, druhy,medonosné rostliny, hmyz, použití v cukrářství a recepty

    Med
  4. 4

    Knížka popisuje některé druhy ořechů, uvádí jejich charakteristiku a předpisy s jejich použitím.

    Ořechy
  5. 5
  6. 6

    Oleje, octy a jiné přísady

    • 39 stránek
    • 2 hodiny čtení
    5,0(1)Ohodnotit

    Knížka přináší základní informace o známých i méně známých přísadách a je i návodem k přípravě různých druhů olejů a aromatických octů.

    Oleje, octy a jiné přísady
  7. 7

    Kapitoly: Objevení čokolády, Pití čokolády ve Španělsku, Rozšíření čokolády po celé Evropě, Čokoláda v Anglii, Čokoláda jako pochoutka, Země, která zbožňuje čokoládu, Kakovník, Zpracování kakaových bobů, Výroba čokolády, Čokoládové cukrovinky, Recepty.

    Čokoláda
  8. 8

    Česnek a cibuli lidé pěstují už po tisíciletí. Je to nejznámější zelenina v kuchyních celého světa. Jenom málo chuťově výrazných pokrmů lze připravit bez cibule nebo česneku. Za syrova bývají součástí různých zeleninových salátů. Oblíbený je však i pórek a pažitka. Tato knížka nabízí celou řadu receptů ze všech konců světa, od jednoduché česnekové polévky po oblíbený cibulový lívanec, klasickou omáčku ze šalotek nebo přílohu z marinovaného pórku.

    Česnek a cibule