Česnek a cibuli lidé pěstují už po tisíciletí. Je to nejznámější zelenina v kuchyních celého světa. Jenom málo chuťově výrazných pokrmů lze připravit bez cibule nebo česneku. Za syrova bývají součástí různých zeleninových salátů. Oblíbený je však i pórek a pažitka. Tato knížka nabízí celou řadu receptů ze všech konců světa, od jednoduché česnekové polévky po oblíbený cibulový lívanec, klasickou omáčku ze šalotek nebo přílohu z marinovaného pórku.
Jill Norman Knihy
Tato autorka je uznávanou autoritou v oblasti bylinek a koření, která formovala kulinářskou literaturu v polovině 20. století. Její vliv je patrný v sérii kuchařských knih, které přinesly na seznam mnoho prvotřídních autorů. Jako literární správce pozůstalosti slavné autorky a dlouholetá spolupracovnice přispěla k zachování jejího odkazu. Její vlastní úspěchy v této oblasti jí vynesly významné ocenění, což podtrhuje její hluboké znalosti a vášnivý přístup k vaření.







Oleje, octy a jiné přísady
- 39 stránek
- 2 hodiny čtení
Knížka přináší základní informace o známých i méně známých přísadách a je i návodem k přípravě různých druhů olejů a aromatických octů.
Vaří šéfkuchaři
- 648 stránek
- 23 hodin čtení
Postupy přípravy klasických i exotických pokrmů z celého světa od nejlepších světových šéfkuchařů.
Bylinky a koření v kuchyni
- 336 stránek
- 12 hodin čtení
Lákají vás kulinářská dobrodružství?Vyzkoušejte s toto knihou recepty s bylinkami.
Kapitoly: Objevení čokolády, Pití čokolády ve Španělsku, Rozšíření čokolády po celé Evropě, Čokoláda v Anglii, Čokoláda jako pochoutka, Země, která zbožňuje čokoládu, Kakovník, Zpracování kakaových bobů, Výroba čokolády, Čokoládové cukrovinky, Recepty.
Knížka popisuje některé druhy ořechů, uvádí jejich charakteristiku a předpisy s jejich použitím.
Chuť a vůně koření
- 160 stránek
- 6 hodin čtení
Praktický rádce jak rozeznávat a používat koření. Z obsahu: Obchod s kořením v minulosti a dnes; Přehled koření; Směsi koření; Vaříme s kořením; Koření v domě
Čaje a byliny
- 39 stránek
- 2 hodiny čtení
Oolong, Lapsang, Darjeeling, Gunpowder - už ta jména nás vzrušují více než pouhá „snídaňová směs“. V textu se dočtete o počátcích pití čaje, o způsobu ochutnávání a míchání čajů, japonském čajovém obřadu, čajových závodech kliprů a o mnoha jiných fascinujících skutečnostech týkajících se čaje.
Lákavý výběr receptů na zavařování ovoce s cukrem.
Jak vařit s kořením
- 72 stránek
- 3 hodiny čtení
Praktické rady pro práci s kořením v kuchyni. Typy, druhy koření, jejich použití, lákavé recepty podle zemí původu koření…



