Vaří šéfkuchaři
- 648 stránek
- 23 hodin čtení
Postupy přípravy klasických i exotických pokrmů z celého světa od nejlepších světových šéfkuchařů.
Jill Norman je britská redaktorka a spisovatelka jídla. Publikovala autory jako Elizabeth David pro Penguin Books a poté začala sama psát knihy o jídle. V roce 2001 vydala 564stránkovou knihu New Penguin Cookery Book.







Postupy přípravy klasických i exotických pokrmů z celého světa od nejlepších světových šéfkuchařů.
Lákají vás kulinářská dobrodružství?Vyzkoušejte s toto knihou recepty s bylinkami.
Praktické rady pro práci s kořením v kuchyni. Typy, druhy koření, jejich použití, lákavé recepty podle zemí původu koření…
Česnek a cibuli lidé pěstují už po tisíciletí. Je to nejznámější zelenina v kuchyních celého světa. Jenom málo chuťově výrazných pokrmů lze připravit bez cibule nebo česneku. Za syrova bývají součástí různých zeleninových salátů. Oblíbený je však i pórek a pažitka. Tato knížka nabízí celou řadu receptů ze všech konců světa, od jednoduché česnekové polévky po oblíbený cibulový lívanec, klasickou omáčku ze šalotek nebo přílohu z marinovaného pórku.
Knížka přináší základní informace o známých i méně známých přísadách a je i návodem k přípravě různých druhů olejů a aromatických octů.
Lákavý výběr receptů na zavařování ovoce s cukrem.
Kapitoly: Objevení čokolády, Pití čokolády ve Španělsku, Rozšíření čokolády po celé Evropě, Čokoláda v Anglii, Čokoláda jako pochoutka, Země, která zbožňuje čokoládu, Kakovník, Zpracování kakaových bobů, Výroba čokolády, Čokoládové cukrovinky, Recepty.
Knížka seznamuje s mnoha druhy kávy, popisuje pražení a mletí kávových zrn a způsoby přípravy kávy, uvádí recepty na přípravu kávových nápojů a dezertů.
Knížka popisuje některé druhy ořechů, uvádí jejich charakteristiku a předpisy s jejich použitím.