Parfém je ztělesněním krásy a luxusu. Tento lexikon zve čtenáře na objevnou cestu do světa vůní a drahých parfémů. Vysvětlí, jak funguje lidské vnímání vůní, a nastíní dějiny parfémování. Popisuje, jak vůně vznikají a z čeho se skládají, seznámí čtenáře s povoláním parfuméra, a navíc podává přehled nejznámějších světových značek parfémů s jejich charakteristikou. Nabízí i několik tipů a rad, jak vůně vybírat, nakupovat a používat.
Tobias Pehle Pořadí knih







- 2009
- 2009
Čokoláda
- 295 stránek
- 11 hodin čtení
Objevte bohatý a fascinující svět čokolády - nejoblíbenější výrobky: od tradičních mléčných čokolád až k delikatesám z vyhlášených druhů kakaa, od známých tekutých čokolád až po neobvyklé pralinky - vše o čokoládě: druhy, dějiny a zpracování - tipy na výjimečný požitek a nejlepší recepty
- 2008
Šumivá vína. Šampaňské & spol.
- 295 stránek
- 11 hodin čtení
Vše o víně a požitku z vína: barva, aroma, chuť, produkce. Nejdůležitější odrůdy, vinařské regiony a země. V centru pozornosti: šampaňská a šumivá vína, módní a klasická vína. Tipy na ochutnávku, nákup a skladování. Recepty a početné vinné rady sommeliérů.
- 2008
Lexikon Cyklistika: Typy kol, výbava a technologie, výlety
- 295 stránek
- 11 hodin čtení
Svět cyklistiky: * Přehled typů kol * Srozumitelné vysvětlení nejdůležitějších pojmů * Podrobné popisy cyklosportů * Nejkrásnější výlety po Evropě
- 2008
Šunka, salámy & spol
- 293 stránek
- 11 hodin čtení
Vše o voňavém světě výrobků z masa: * Historie masných výrobků * Dobroty s uzeninami * Druhy šunky, fermentovaných salámů, měkkých salámů, pečení, paštik a játrových výrobků a také tlačenky, huspeniny a aspiky * Termíny z masné výroby * Recepty
- 2007
Cílem lexikonu je seznámit veřejnost s fascinujícím světem koktejlů. Nabídne čtenáři recepty těch nejlepších míchaných nápojů a vybaví jej základními znalostmi o šejkrování, míchání a dalších postupech. Kniha obsahuje stěžejní informace o přísadách, vybavení baru a technologických postupech při míchání koktejlů, klasických i módních. Zahrnuje abecedně na 250 receptur, od A (Adonis) po Z (Zorro).
- 2006
Přehled nejznámějších aperitivů a digestivů s obrázky. Vše o výrobě, aroma a chuti. Co je dobré vědět o vzniku, historii a zvláštnostech těchto nápojů. Nejznámější značky. Tipy pro nákup, uskladnění a servírování.
- 2006
Lexikon aperitivů & digestivů : chuť, použití, recepty
- 299 stránek
- 11 hodin čtení
Přehled neznámějších aperitivů a digestivů s obrázky. Vše o výrobě, aroma a chuti. Co je dobré vědět o vzniku, historii a zvláštnostech těchto nápojů. Nejznámnější značky. Tipy pro nákup, uskladnění a servírování.
- 2006
Slepice : lexikon : výběr, chov, plemena
- 294 stránek
- 11 hodin čtení
ABC chovatele drůbeže. Podrobný přehled nosných a masných plemen, plemen s kombinovanou užitkovostí a bojových a okrasných plemen Základní informace o každém plemeni: původ, masná hmotnost, nosnost slepic, barva vajec Chov a krmení slepic, péče o jednotlivá plemena Krásné barevné fotografie.
- 2006
Lexikon těstovin
- 299 stránek
- 11 hodin čtení
ABC těstovin. Všechno o těstovinách zkazky a skutečnost .Co musíte vědět o výrobě, těstu, domácí přípravě Přehled rozmanitých druhů. Jak vařit, podávat a uchovávat těstoviny. Klasické recepty, regionální speciality, těstoviny z celého světa.




