Olga Davidová Pořadí knih






- 1991
- 1990
Vaříme na víkendu
- 322 stránek
- 12 hodin čtení
Při rekreačním pobytu v přírodě bychom měli projevovat zvýšenou snahu připravit v nejkratším čase pokrmy rozmanité, osvěžující, lehce stravitelné pokrmy vhodně sestavené také z hlediska správné výživy. Jejich příprava může být, zejména při úpravě "na ohýnku" také zábavou a zpestřením denního programu všech členů rodiny. Kapitoly: Plánování jídelníčků, Polévky, Maso, Ryby, Drůbež, Pokrmy z uzenin, Pokrmy s těstovinami, Pokrmy z hub, Vaječné a bezmasé pokrmy, Hlavní chody ze zeleniny, Přílohy, Toasty, Studené večeře, Moučníky, Nápoje, Pokrmy z konzerv. Druhé vydání. Cena knihy v čase vydání: 32.- Kčs.
- 1986
Bohaté poznatky světových kuchyní se uplatňují a rozvíjejí i nyní. Recepty v tomto sešitu se liší podle zemí ve kterých vznikly.
- 1986
Josef Urban: Sýrové a tvarohové pokrmy. Obsah: - Sýrové pokrmy studené kuchyně - Tvarohové pokrmy studené kuchyně - Sýrové pokrmy teplé kuchyně - Tvarohové pokrmy teplé kuchyně - Pokrmy doplněné sýrem a tvarohem
- 1985
Sešit, který obsahuje polévky ; slané a sladké pokrmy ; pokrmy z brambor ; zeleninové a houbové pokrmy ; pokrmy z luštěnin ; pokrmy z těstovin ; teplé a studené omáčky ;
- 1983
Kniha obsahuje odborné rady, jídelníčky pro děti různého stáří a mnoho předpisů na pokrmy pro děti.
- 1981
Autor v předkládané knize vystihuje přednosti Balkánské kuchyně, zejména co se týče spotřeby zeleniny. Součástí knihy jsou i zajímavé recepty na přípravu jídel. Čtenář by si však nejprve měl přečíst autorů úvod, aby se seznámil s důležitými obecně - lépe tak pochopí další text.