Knihobot

Guenter Beer

    Co dům dal - vaříme rychle a s nápadem ze zbytků a zásob
    Opravdový gentleman
    Culinaria Francie
    Opravdový gentleman: Tradice, noblesa, styl
    Culinaria Španělsko
    • 2010

      Kdo by to neznal – přijdete hladoví domů a v chladničce je jen povadlá zelenina, jogurt a zbytky z předchozího dne. Co teď? Otevřete knihu Patrika Jarose, který jako nejmladší kuchař v Německu získal hvězdu v průvodci Michelin, a s fantazií vykouzlíte nové úžasné jídlo. Ilustrovaný seznam surovin v rohu stránky pomůže během chvilky najít recepty, které umožní využít zbytky v chladničce nebo zásoby běžných trvanlivých potravin. Pomocí barevných fotografií a jasně napsaných textů je krásně vysvětleno, jak vše rychle proměníte v lahodné neokoukané pokrmy. Pokud rádi experimentujete a zkoušíte s chutí nové věci, budete překvapeni (i vaše okolí), jaké lahůdky uděláte z mála a bleskově. Improvizovaná večeře s předkrmem (fazole na cimprcampr), hlavním jídlem (gnocchi v dobré společnosti – s kukuřičkami v kari omáčce) a rajským dezertem mluví za vše.

      Co dům dal - vaříme rychle a s nápadem ze zbytků a zásob
    • 2009

      Culinaria Španělsko

      • 488 stránek
      • 18 hodin čtení
      4,9(10)Ohodnotit

      Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím - máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku - cesta k srdci vede prostě žaludkem.

      Culinaria Španělsko
    • 2008

      Culinaria Francie

      • 468 stránek
      • 17 hodin čtení
      4,3(97)Ohodnotit

      Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik druhů vynikajících vín

      Culinaria Francie
    • 2004

      Průvodce světem klasického mužského odívání vyšších společenských vrstev. Zájemce seznámí se všemi součástmi klasického pánského oděvu a nejrůznějšími doplňky. Čtenář se zde poučí i o těch, kdo se zejména v Londýně, starají, aby měla zmíněná aristokracie stylu co na sebe.

      Opravdový gentleman: Tradice, noblesa, styl
    • 2001

      Opravdový gentleman

      • 357 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,2(61)Ohodnotit

      Kniha Opravdový gentleman je skutečnou studnicí vědění o klasickém pánském odívání a obsahuje nepřeberné množství rad týkajících se jednotlivých kombinací známých vzorů, materiálů a látek. Dále přináší celou řadu cenných a užitečných tipů týkajících se pánského odívání a adres míst, kde lze jednotlivé oděvní součástky a doplňky zakoupit; nabízí rady ohledně jednotlivých prvků a probouzí ve čtenáři lásku ke stylovému oblékání a výběru správných doplňků.

      Opravdový gentleman