Knihobot

Paul H. Freedman

    Paul H. Freedman je profesorem historie na Yaleově univerzitě, kde se specializuje na středověkou sociální historii, historii Španělska, studium středověkého rolnictva a středověkou kuchyni. Jeho práce se zabývá tím, jak se společnost formovala na základě sociálních struktur a každodenního života, a zkoumá interakce mezi různými vrstvami společnosti. Freedmanův přístup je založen na pečlivém výzkumu, který osvětluje neznámé aspekty středověké společnosti a jejího vývoje.

    The Origins of Peasant Servitude in Medieval Catalonia
    A Century of Dining Out - The American Story in Menus, 1841-1941
    American Cuisine: And How It Got This Way
    Food: The History of Taste
    Kniha náboženství
    Jídlo : dějiny chuti
    • 2024

      Kniha náboženství

      • 352 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,4(51)Ohodnotit

      Kniha náboženství je další publikace z edice přehledových oborových publikací (Kniha filozofie, Kniha psychologie, Kniha ekonomie, Kniha vědy), určených pro nejširší veřejnost od úplných začátečníků až po pokročilé studenty a odborníky. Nabízí obsáhlý přehled všech hlavních světových náboženství, jejich vzniku, vývoje, podstaty a vzájemných souvislostí. Hutný výklad v moderní grafické úpravě doprovázejí srozumitelné diagramy, které objasňují hlavní principy.

      Kniha náboženství
    • 2008

      Jídlo : dějiny chuti

      • 368 stránek
      • 13 hodin čtení
      4,7(6)Ohodnotit

      První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitků z hodování. Výsledkem jsou skutečné dějiny chuti, našich nejvznešenějších, nejelegantnějších a nejlibějších myšlenek o jídle – jeho složkách, přípravě, podávání – od pravěku až do současnosti.

      Jídlo : dějiny chuti