Knihobot

Anthony Bourdain

    25. červen 1956 – 8. červen 2018

    Tento autor mistrně proplétá svůj jedinečný pohled na svět s literárními vyprávěními. Jeho psaní se vyznačuje syrovou upřímností a pronikavým zkoumáním lidské povahy, často zasazeným do rušných zákulisí světa gastronomie. Prostřednictvím svých děl nabízí čtenářům nefiltrovaný pohled na život, kulturu a jídlo. Jeho schopnost zachytit podstatu míst a lidí z něj činí nezapomenutelného vypravěče.

    Anthony Bourdain
    Kitchen Confidential Annotated Edition
    Kost v krku : thriller, na kterém si pochutnáte
    Nevábné chuťovky
    Bez servítku: Vidět, sníst a umřít
    Šéfkuchař na cestách: Putování za dokonalým jídlem
    Důvěrnosti z kuchyně : pikantní dobrodružství šéfkuchaře
    • Podtitul: pikantní dobrodružství šéfkuchaře Tato nezapomenutelná kniha navždy změní váš pohled na restaurace. Kvalitní suroviny, chutný pokrm – v obou případech je základem krev, orgány, krutost a rozklad. Po pětadvaceti letech sexu, drog, zlotřilého chování a vysoké kulinářské školy se šéfkuchař a spisovatel Anthony Bourdain rozhodl vylít si srdce. Od své první ústřice k opovrhovanému umývači nádobí v rybí putyce v Provincetown přes kuchyni v Rainbow Room na vrcholu Rockefeller Center a prodejců drog v East Village až do Tokia, Paříže a zpátky do New Yorku… Bourdainovy příběhy z kuchyně jsou šokující i zábavné.

      Důvěrnosti z kuchyně : pikantní dobrodružství šéfkuchaře
    • Jediné, co Anthony Bourdain zbožňuje stejně jako vaření, je cestování. Jeho druhá kniha přeložená do češtiny - Šéfkuchař na cestách představuje dokonalé spojení obou vášní. A jelikož není pouze šéfkuchař, ale také dobrodruh, vydává se hledat kulinářský svatý grál. Ve snaze objevit dokonalé jídlo objíždí svět křížem krážem a přitom ochutnává místní pokrmy - znamenité i ty poněkud bizarní. Při svém putování zavítá na všechny světadíly. Bourdain na svých cestách znovu a znovu objevuje význam společenství a sounáležitosti, ale především schopnost jídla svést lidi dohromady.

      Šéfkuchař na cestách: Putování za dokonalým jídlem
    • Bez servítku: Vidět, sníst a umřít

      • 288 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,0(4391)Ohodnotit

      Slavný kuchař a spisovatel procestoval celý svět a přitom pátral po znamenitém jídle a zažíval dobrodružství. Výsledkem jeho několikaletého kulinářského putování je cestopisný televizní seriál nazvaný No Reservations i tento ilustrovaný deník s více než čtyřmi sty fotografií cizokrajných i docela všedních koutů naší planety, doplněných zasvěceným komentářem. Bourdain je za všech okolností zábavný společník - bez ohledu na to, jestli lenoší na plážích Tahiti, projídá si cestu Singapurem nebo zakouší životu nebezpečnou masáž v Samarkandu. Chceme zrovna vědět, kde mají nejlepší pečené selátko? Jak najít v Džajpúru ten správný bar? Který stát ve Střední Asii je radno vyškrtnout z jídelníčku? Odpověď najdeme v knize. Svým věrným příznivcům nabízí Bourdain neodolatelnou příležitost ke společnému listování atlasem a nadšeným cestovatelům vtipného a nepřikrášleného průvodce po mnoha zemích.

      Bez servítku: Vidět, sníst a umřít
    • Nevábné chuťovky

      Sebrané odřezky, upotřebitelné přílohy, zbytky a kosti

      • 292 stránek
      • 11 hodin čtení
      3,8(13)Ohodnotit

      Autor několika bestselerů (u nás dosud vyšlo: Šéfkuchař na cestách a Důvěrnosti z kuchyně) a moderátor televizního cestopisného seriálu No Reservations Anthony Bourdain nikdy nikoho nešetřil. V Nevábných chuťovkách servíruje čtenáři důmyslně okořeněný ďábelský výtažek z nepřikrášlených a výstředních příhod, jež zažil během svého dobrodružného putování po světě. Jeho vyprávění jako vždy především pobaví, nehledě na to, zda se pídí po úhořích v postranních uličkách Hanoje, odhaluje méně atraktivní stránku natáčení pro televizi anebo svolává hromy blesky na hlavu vyznavače syrové stravy, Woodyho Harrelsona. Nevábné chuťovky, tvořené Bourdainovými nejzdařilejšími nebeletristickými příspěvky i zcela neznámými, dosud nepublikovanými články, jsou neomaleným, vtipným, drsným a láskyplně připraveným ragú, jež zachutná jak jeho nadšeným příznivcům, tak nezasvěceným jedlíkům.

      Nevábné chuťovky
    • Kost v krku je napínavý mafiánský román, propečený jak nejlepší steak a říznutý pořádnou porcí zábavných postav a suchým humorem. Aby ne, vždyť se jedná od debut ďábelského šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Děj zasadil do restaurace na Manhattanu, v níž se někdo rozhodl provést vraždu. Šéfkuchař Tommy Pagano musí zapomenout na všechno, co se naučil v kuchařské škole, a začít jednat.

      Kost v krku : thriller, na kterém si pochutnáte
    • A deluxe, annotated edition of Kitchen Confidential to celebrate the life of Anthony Bourdain, featuring new photo inserts Over two decades ago, the New Yorker published a now infamous article, "Don't Eat Before Reading This," by then little-known chef Anthony Bourdain. Bourdain spared no one's appetite as he revealed what happens behind the kitchen door. The article was a sensation, and the book it spawned, the now iconic Kitchen Confidential, became an even bigger sensation and megabestseller. Frankly confessional, addictively acerbic, and utterly unsparing, Bourdain pulls no punches in this memoir of his years in the restaurant business. Fans will love to return to this deliciously funny, delectably shocking banquet of wild-but-true tales of life in the culinary trade, laying out Bourdain's more than a quarter-century of drugs, sex, and haute cuisine. Including a handwritten introduction and annotations done by Bourdain about a decade after the book was originally published, this edition also features previously unpublished photos to accompany the now-classic text.

      Kitchen Confidential Annotated Edition
    • Provincetown Seafood Cookbook

      • 288 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,6(12)Ohodnotit

      A delightful collection of classic recipes, folk history, and original drawings by Cape Cod's most-admired chef. With a new Introduction by Anthony Bourdain "It's a true classic, one of the most influential of my life." --Anthony Bourdain, from the new introduction "Provincetown ... is the seafood capital of the universe, the fishiest town in the world. Cities like Gloucester, Boston, New Bedford, and San Diego may have bigger fleets, but they just feed the canneries. Provincetown supplies fresh fish for the tables of gourmets everywhere." --Howard Mitcham Provincetown's best-known and most-admired chef combines delectable recipes and delightful folklore to serve up a classic in seafood cookbooks. Read about the famous (and infamous!) Provincetown fishing fleet, the adventures of the fish and shellfish that roam Cape Cod waters, and the people of Provincetown--like John J. Glaspie, Lord Protector of the Quahaugs. Then treat yourself to Cape Cod Gumbo, Provincetown Paella, Portuguese Clam Chowder, Lobster Fra Diavolo, Zarzuela, and dozens of other Portuguese, Creole, and Cape Cod favorites. A list of fresh and frozen seafood substitutes for use anywhere in the country is a unique feature of this lively book. You'll learn the right way to eat broiled crab and the safe way to open oysters. You'll even learn how to cook a sea serpent!

      Provincetown Seafood Cookbook
    • Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly After twenty-five years of 'sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly position as a dishwasher in a honky tonk fish restaurant in Provincetown; from the kitchen of the Rainbow Room atop the Rockefeller Center to drug dealers in the East Village, from Tokyo to Paris and back to New York again, Bourdain's tales of the kitchen are as passionate as they are unpredictable, as shocking as they are funny. A Cook's Tour: In Search of the Perfect Meal Bourdain sets off to eat his way around the world. But this was never going to be a conventional culinary tour. He heads to Saigon where he eats the still-beating heart of a live cobra, and travels into Khmer Rouge territory to find the rumoured Wild West of Cambodia. He also dines with gangsters in Russia, finds a medieval pig slaughter and feast in Portugal, and returns to the fishing village where he first ate oysters as a child. Written with his inimitable machismo and humour, this is an adventure story sure to give you indigestion.

      Kitchen confidential & A cook's tour
    • Appetites: A Cookbook

      • 304 stránek
      • 11 hodin čtení
      4,4(43)Ohodnotit

      Brash, wild, original and badass. This is Anthony Bourdain's interpretation of a normal cookbook.

      Appetites: A Cookbook
    • A deliciously funny, delectably shocking banquet of wild-but-true tales of life in the culinary trade from Chef Anthony Bourdain, laying out his more than a quarter-century of drugs, sex, and haute cuisine—now with all-new, never-before-published material

      Kitchen confidential : adventures in the culinary underbelly