Libuše Alterová Knihy




10 kapitol: 1. Základní pojmy - stručné objasnění 2. Změny v potravinách při jejich zmrazování 3. Podmínky prodeje mrazených potravin 4. Výběr a použití mrazniček 5. Balení potravin 6. Zmrazování jednotlivých druhů potravin v domácnostech 7. Skladování mrazených výrobků v domácích mrazničkách 8. Rozmrazování mrazených potravin 9. Ekonomická stránka zmrazování potravin v domácnosti) 10. Recepty - jednoduše a příjemně
Zpracování masa v kostce aneb Nejen zabijačka
- 184 stránek
- 7 hodin čtení
Publikace je rozdělena do tří částí. První je věnována zejména platným předpisům a s nevysokými nároky na odbornost popsaným vlastnostem masa i pochodům, které v něm probíhají. Druhá část knihy provází krok za krokem domácí zabijačkou a v poslední části jsou receptury a postupy na přípravu běžných masných výrobků.
Technologie: Potravinář - 1. ročník SPŠ
- 86 stránek
- 4 hodiny čtení
Čtenáři v učebnici naleznou následující tématické okruhy: Základy výživy, Suroviny potravinářského průmyslu, Potravinářské technologie, Jakost, Hygiena, sanitace a Bezpečnost práce.