Knihobot

Julia Child

    Julia Childová byla slavná americká kuchařka, autorka a televizní osobnost, která prostřednictvím svých mnoha kuchařek a televizních pořadů představila francouzskou kuchyni a techniky vaření americkému mainstreamu. Její nejslavnější díla jsou kuchařka z roku 1961 „Mistrovství v umění francouzské kuchyně“ a, ukazující její jedinečnou televizní osobnost, seriál „The French Chef“, který měl premiéru v roce 1963.

    Julia Child
    Mastering the Art of French Cooking 1 & 2
    Mastering the art of french cooking. Volume 1
    Umění francouzské kuchyně 1-2
    Můj život ve Francii
    Umění francouzské kuchyně
    Umění francouzské kuchyně 2
    • 2016

      Můj život ve Francii

      • 400 stránek
      • 14 hodin čtení
      4,3(1997)Ohodnotit

      Julia Childová, ikonická kuchařská legenda, ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, že její cesta k vaření nebyla přímočará. Po přestěhování do Francie v roce 1948, kdy nemluvila francouzsky a o zemi nevěděla téměř nic, se zamilovala do Paříže a francouzské kuchyně. Její nadšení ji zavedlo do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život. Studium v Cordon Bleu bylo náročné, ale díky jejímu zápalu a pracovitosti získala tolik znalostí, že mohla začít vést vlastní kurzy vaření. Brzy se spojila s nadšenými gourmettes, Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou, a společně napsaly přelomovou kuchařku Umění francouzské kuchyně. Memoáry jsou plné příběhů o francouzské kuchyni a pozoruhodných osobnostech, které Julia potkala. Jsou také jejím vyznáním lásky k Francii, Paříži, Francouzům a francouzskému životnímu stylu, stejně jako velkou „lovestory“ s Paulem Childem, s nímž prožila téměř padesát let harmonického manželství. „Tato kniha pojednává o věcech, které jsem ve svém životě milovala nejvíce: o mém muži Paulu Childovi; la belle France a nekonečné radosti z vaření a jídla.“

      Můj život ve Francii
    • 2015

      Umění francouzské kuchyně 2

      • 728 stránek
      • 26 hodin čtení
      4,4(7355)Ohodnotit

      Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla, které v Americe prodalo více než milion výtisků. Po úspěchu první knihy se věnovaly dalším receptům klasických jídel a francouzských regionálních specialit. Svoje objevy sepsaly do druhého svazku, brilantní sbírky receptů, která rozšíří váš kulinářský repertoár a posune vás na vyšší úroveň ve studiu umění francouzské kuchyně. Tato kniha je určena těm, kteří chtějí za použití běžných surovin a v obyčejně vybavené kuchyni okusit jedinečné příchutě a vůně Francie, jako je oběd v provensálské hospůdce nebo večer v pařížské restauraci. Naleznete zde: • autentický recept na výrobu francouzského chleba, • polévky, včetně rybích a bisque, • masitá jídla od venkovské kuchyně po haute cuisine, • třináct receptů na pošírované kuře s omáčkou, • lákavé zeleninové pokrmy, • dezerty od jednoduchých po velkolepé. Kniha obsahuje jasné a prověřené návody, které vám umožní připravit speciality, jež byly dříve dostupné pouze u francouzských šéfkuchařů. Každý recept je podrobně zpracován krok za krokem a doplněn četnými kresbami.

      Umění francouzské kuchyně 2
    • 2014

      Světoznámá bible kulinářského umění, základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně podle, které byl natočen film Julia a Julia.

      Umění francouzské kuchyně