Do Vánoc stíháš objednat ještě 4 dny a 3 hodiny. 
Knihobot

Ian O. Leary

    Sushi: Taste & technique: Taste and Technique
    Konzervování
    Nápoje
    Jak vybírat víno. Jak na to, aby vám víno lépe chutnalo
    O víně
    Chléb
    • Chléb

      Připravený ručně nebo v domácí pekárně

      • 168 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,9(9)Ohodnotit

      Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře.

      Chléb
    • O víně

      • 224 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(2)Ohodnotit

      Otevřete-li tohoto jedinečného průvodce, octnete se rázem ve vzrušujícím světě vína. Spisovatelka Joanna Simonová provádí čtenáře pestrou paletou stylů, odrůd a vinařských oblastí a předkládá neotřele věcné rady, jak nakupovat, hodnotit, podávat a uchovávat víno tak, aby přinášelo co nejvíc radosti. Většina z nás by ráda vyzkoušela širší škálu vín, ale možná se obává drahého omylu. Joanna Simonová dodává čtenářům odvahu a pomáhá jim poznávat nová vína podobná těm, která si už oblíbili. Dáváte-li například přednost australskému chardonnay, možná vám zachutnají bílá vína ze španělské Navarry, chilský sémillon nebo jihoafrický chenin blanc. Tato kniha nabízí přehled více než devadesáti odrůd vinné révy, u hlavních z nich je uveden podrobný popis jejich typických aromatických látek. Najdete zde odborné rady k nákupu, skladování, hodnocení a podávání vína, spolu s obsáhlými doporučeními, jak nejlépe sladit jídlo a víno a jak rozeznávat jednotlivé styly vín. Nechybí ani užitečný přehled vín z celého světa, doporučení výrobci a v neposlední řadě pomocný přehled výslovnosti. Nádherné fotografie z reálného prostředí vinic, vinařství a sklepů dokonale zachycují zázračný proces, v jehož průběhu se hrozny mění ve skvostný nápoj.

      O víně
    • Jak vybrat vína, která nám budou chutnat? Jaké odrůdy révy je produkují? Jaké informace najdeme na etiketách? Jak se vlastně ochutnává víno? Mistr someliér Vincent Gasnier se stane čtenářům osobním průvodcem při degustacích a výběrech vín. Svěžím a velice čtivým stylem je provede ochutnávkami a vysvětlí, podle čeho vybírat z obrovské nabídky vín na trhu. Od šťavnatých, aromatických bílých vín po bohatá, hustá červená - v této knize se dočtou o všem, co potřebují vědět, aby si uměli vybrat a aby jim opravdu chutnalo.

      Jak vybírat víno. Jak na to, aby vám víno lépe chutnalo
    • Nápoje

      • 512 stránek
      • 18 hodin čtení
      3,7(3)Ohodnotit

      Univerzální ilustrovaný průvodce všemi typy nápojů – zahrnuje bílá vína svěží a suchá, plnokrevná červená, proslavené a ušlechtilé a přitom soudobé koktejly, známé i méně známé druhy piv, sektů, aperitivů, destilátů, likérů i nealko šťávy, mošty atd. Dokonalá oslava chutí a stylů, nezbytný průvodce pro výběr a vychutnávání možných i nemožných drinků pro každou příležitost. Autor je kvalifikovaným průvodcem při získávání přehledu o všech typech a druzích nápojů – jak se vyrábějí, jak rozpoznat jejich komplexnost, aroma a chuť, kde a kdy je vychutnávat. Profesionální tipy na způsob nakupování, skladování a podávání, rozpoznání vinět a etiket, technik míchání, kombinování nápojů s pokrmy a výběru správného skla - prostě kompletní příručka pro znalce i méně náročné konzumenty.

      Nápoje
    • Konzervování

      • 191 stránek
      • 7 hodin čtení
      3,4(5)Ohodnotit

      Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících receptů na sladké marmelády, ohnivé hořčice, peprné nakládané směsi, uzené ryby, ochucené oleje a octy, ovocné džemy a sirupy. Popis sušení masa, přípravy šunky, klobás a salámů. Konzervování v alkoholu, kandování a krystalizování. Potřebné pomůcky a konzervační přísady. To vše doprovázené exkluzivními fotografiemi.

      Konzervování
    • Sushi taste and techniqueis the only sushi book that tells the whole story: how to make, serve and eat this fresh, fast and healthy food, whether you're at home or dining out. createany kind of sushi, from authentic makizushi to vegetarian and fusion fingerfood, following simple, step-by-step advice masterthe etiquette of eating sushi, such as soy dipping and when to use chopsticks learncutting-edge techniques and trade secrets from Hiroki Takemura, previously head chef at London's Nobu, and Asian fusion specialist Kimoko Berber A stylish addition to any bookshelf, this is a must for anyone serious about sushi.

      Sushi: Taste & technique: Taste and Technique