O víně
- 224 stránek
- 8 hodin čtení
Jedinečný průvodce světem vína, přinášející přehled více než 90 odrůd vinné révy s podrobným popisem znaků a typických aromatických látek, jež charakterizují nejvýznamnější odrůdy.






Jedinečný průvodce světem vína, přinášející přehled více než 90 odrůd vinné révy s podrobným popisem znaků a typických aromatických látek, jež charakterizují nejvýznamnější odrůdy.
Jak vybrat vína, která nám budou chutnat? Jaké odrůdy révy je produkují? Jaké informace najdeme na etiketách? Jak se vlastně ochutnává víno? Mistr someliér Vincent Gasnier se stane čtenářům osobním průvodcem při degustacích a výběrech vín. Svěžím a velice čtivým stylem je provede ochutnávkami a vysvětlí, podle čeho vybírat z obrovské nabídky vín na trhu. Od šťavnatých, aromatických bílých vín po bohatá, hustá červená - v této knize se dočtou o všem, co potřebují vědět, aby si uměli vybrat a aby jim opravdu chutnalo.
Univerzální ilustrovaný průvodce všemi typy nápojů – zahrnuje bílá vína svěží a suchá, plnokrevná červená, proslavené a ušlechtilé a přitom soudobé koktejly, známé i méně známé druhy piv, sektů, aperitivů, destilátů, likérů i nealko šťávy, mošty atd. Dokonalá oslava chutí a stylů, nezbytný průvodce pro výběr a vychutnávání možných i nemožných drinků pro každou příležitost. Autor je kvalifikovaným průvodcem při získávání přehledu o všech typech a druzích nápojů – jak se vyrábějí, jak rozpoznat jejich komplexnost, aroma a chuť, kde a kdy je vychutnávat. Profesionální tipy na způsob nakupování, skladování a podávání, rozpoznání vinět a etiket, technik míchání, kombinování nápojů s pokrmy a výběru správného skla - prostě kompletní příručka pro znalce i méně náročné konzumenty.
Průvodce všemi způsoby konzervace potravin a světové speciality. Ovoce, zelenina, masa, ryby, sýry – více než 150 vynikajících receptů na sladké marmelády, ohnivé hořčice, peprné nakládané směsi, uzené ryby, ochucené oleje a octy, ovocné džemy a sirupy. Popis sušení masa, přípravy šunky, klobás a salámů. Konzervování v alkoholu, kandování a krystalizování. Potřebné pomůcky a konzervační přísady. To vše doprovázené exkluzivními fotografiemi.
Sushi taste and techniqueis the only sushi book that tells the whole story: how to make, serve and eat this fresh, fast and healthy food, whether you're at home or dining out. createany kind of sushi, from authentic makizushi to vegetarian and fusion fingerfood, following simple, step-by-step advice masterthe etiquette of eating sushi, such as soy dipping and when to use chopsticks learncutting-edge techniques and trade secrets from Hiroki Takemura, previously head chef at London's Nobu, and Asian fusion specialist Kimoko Berber A stylish addition to any bookshelf, this is a must for anyone serious about sushi.