Jiří Černý Pořadí knih






- 2005
- 2005
Moderní hotel
- 227 stránek
- 8 hodin čtení
- 2002
Encyklopedický slovník gastronomie L-Ž
- 252 stránek
- 9 hodin čtení
Velký gastronomický slovník tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů prakticky z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek.
- 2001
Encyklopedický slovník gastronomie. A-K
- 224 stránek
- 8 hodin čtení
Velký gastronomický slovník tvoří výčet tradičních i nových kulinářských surovin a ingrediencí, různé způsoby úpravy pokrmů prakticky z celého světa, základní informace z oboru cukrářství, moučníkářství, pekařství, řeznictví a uzenářství, názvosloví kuchyňských a restauračních zařízení, strojů, nádobí, náčiní a pomůcek.
- 1993
Moderní obsluha
- 328 stránek
- 12 hodin čtení
- 1992
Receptury míšených a teplých nápojů
- 215 stránek
- 8 hodin čtení
Pojednání o studených a teplých nápojích, popisy, receptury, včetně klasických koktejlů a míšených nápojů...
- 1982
Knihu sestavili dva autoři, dlouholetí pracovníci v pohostinství a restauracích - Antonín Srkala a Jiří Černý. vysvětlují hlavně speciální činnosti obsluhy - dranžírování, flambování a dochucování. Popisují pracovní postupy, pomůcky u cca 100 druhů jídel.


