Knihobot

Heather Thomas

    Heather Thomas je zakladatelkou The Mindful Kitchen, která se zrodila z jejího hlubokého zájmu o propojení osobní pohody, rozvoje návyků a udržitelnosti. Po dvaceti letech práce v umění a charitativních organizacích v Londýně a Bostonu se její cesta stočila k jídlu a udržitelnosti. Její výzkum ji přivedl k přesvědčení, že psychologové a antropologové musí být v první linii boje proti změně klimatu a že musíme změnit svůj narativ o našem místě na Zemi. Thomas se zaměřuje na to, jak lze vědecké poznatky o osobní pohodě a environmentální udržitelnosti propojit s každodenními návyky a jak mohou tyto změny přispět k boji proti změně klimatu.

    The Ketchup Lover's Cookbook
    Storey's Guide to Raising Horses, 3rd Edition: Breeding, Care, Facilities
    Occupational and Activity Analysis
    Storey's Guide to Training Horses, 3rd Edition
    Semínka : přírodní zdroje energie v desítkách zajímavých receptů
    Vývary - Nejlepší recepty na vývary, polévky, rizota a omáčky
    • 2018

      Kuchařka nabízí přes padesát receptů, které provedou neuvěřitelnou všestranností semínek – maličkých přírodních energetických kapslí. Naučí, jak je připravit na tisíc a jeden způsob, od tradičního posypání salátu či ovesné kaše až po trochu experimentálnější a dobrodružnější použití v nápojích, dezertech a hlavních jídlech. Úspěšná výživová poradkyně Vicki Edgsonová a oceňovaná autorka kuchařek Heather Thomasová v knize doplňují vlastní zkušenosti a talent současnými trendy. Představují dvacet vybraných semínek – například pohanku, kardamom, mák či dýňové semínko – a kromě kulinářského využití popisují i jejich původ a užitek, který přinášejí našemu tělu. A to všechno je samozřejmě jen úvod k celé řadě skvělých receptů, které vybraná semínka využívají.

      Semínka : přírodní zdroje energie v desítkách zajímavých receptů
    • 2017

      Objevte zázračné schopnosti obyčejného vývaru, který posiluje kosti, napomáhá regeneraci lidského těla a je jedním z nejvýživnějších jídel na světě. Vývar je koncentrovaný elixír chuti a zdraví, bez kterého se při vaření prostě neobejdete. Dlouhodobě slaví úspěch v kuchyních celého světa a zároveň v sobě pojí kouzlo dávných let s vědecky podloženými fakty o výživě moderní doby. Vývary jsou nadčasové; procházejí kulturami, generacemi a staletími, a ať je znáte pod jakýmikoli názvy, nic zdraví prospěšnějšího nenajdete. Kuchařka nabízí recepty na deset základních vývarů z masa, ryb i zeleniny. Přečtěte si, jaké jsou jejich nutriční výhody, a pak je s knihou krok za krokem uvařte! Navíc obsahuje přes padesát receptů na polévky, rizota, omáčky a jídla založená na dušeném mase se zeleninou, jejichž podstatu tvoří jeden z vývarů. Všechna uvedená jídla lze připravit velice snadno. Recepty nevyžadují žádné zvláštní znalosti a snadno se jimi dokáží řídit i ti nejméně zkušení kuchaři a kuchařky.

      Vývary - Nejlepší recepty na vývary, polévky, rizota a omáčky