Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/6

Funkční potraviny : kroky ke zdraví

Autoři

Hodnocení knihy
5.0

Více o knize

Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav. Vhodná výživa prokazatelně může sehrát významnou roli v prevenci řady civilizačních chorob - srdečně cévních, některých typů rakoviny, osteoporózy či poruch trávení - a přispět tak k prodloužení délky života a jeho kvality. Na základě těchto poznatků vznikla koncepce funkčních potravin. Ty nejsou jen zdrojem nezbytných živin, ale obsahují složky s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný či duševní stav, takže se stávají přechodem mezi běžnými potravinami a léky. Funkční potraviny se jistě rozšíří i na českém trhu. Jsou tedy velkou příležitostí pro výrobce, obchod, ale zejména pro ty, kteří si váží svého zdraví.

Parametry

ISBN
9788073220297
Nakladatelství
Dona

Kategorie

Varianta knihy

2003

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.