Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot
1/6

Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme

Autoři

Více o knize

PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? PROČ nám chutná to, co nám chutná? PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? PROČ se bráníme neznámým jídlům? PROČ jsme zvyklí stolovat společně? PROČ hledáme „čisté“ jídlo? PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne? Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme. PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.

Parametry

ISBN
9788026616290
Nakladatelství
Edika

Kategorie

Varianta knihy

2021, pevná

Nákup knihy

Jakmile ji vyčmucháme, pošleme vám e-mail.