Vánoce stíháte! Vyzvedněte v Praze i 23. 12.

Knihobot

Nová beverlyhillská dieta

Autoři

Hodnocení knihy
4.0

Více o knize

Nejnovější poznatky o hubnutí, založené na záměrném kombinování potravin a zaručující, že zůstanete už navždy štíhlí. Sacharidy podle Mazel: Sacharidy patří mezi potravinové strašáky. Úplně vyhýbat se jim ale nemusíte, když budete dbát tří rad, které podporují jejich pohyb v trávicím ústrojí: 1. Je nutné, abyste veškerou potravu řádně rozkousali. Žvýkání totiž stimuluje tvorbu ptyalinu - enzymu nacházející se ve slinách, který při styku s potravou začne štěpit škrob a složené cukry. Čím více je potrava rozmělněná, tím lépe tento enzym účinněji působí. Snažte se proto udržet jídlo v ústech co nejdéle a kousejte. 2. Dávejte si pozor na cukry - tloustne se nikoli po tucích, ale po cukru v moučných výrobcích. Když smícháte cukr s obilím, například s obyčejnou nebo kukuřičnou moukou, tato kombinace vyřadí ptyalin z činnosti a skončíte s žaludkem plným nestrávených sacharidů. 3. Vyhněte se kombinaci sacharidů s bílkovinami nebo konzumaci sacharidů po bílkovinách. Sacharidy jsou stráveny o něco rychleji než bílkoviny, ale pokud si dáte bíloviny a pak sníte ještě sacharidy, uvíznou vám v žaludku. Po bílkovinách: kyselina chlorovodíková a pepsin začínají účinkovat v okamžiku, kdy se v žaludku objeví bílkovina. Kyselina chlorovodíková aktivuje pepsin. Když tyto enzymy začnou působit společně, vytváří kyselé prostředí, které ruší účinek ptyalinu a potlačuje řádné trávení sacharidů (uhlovodanů). Zdroj: Judy Mazelová - Nová Beverlyhillská dieta

Parametry

ISBN
9788072490035
Nakladatelství
Columbus

Kategorie

Nákup knihy

Dostupnost
Skladem
Cena
12 Kč

Doručení

 

Platební metody

202120222023

Skladem máme celkem knihy Nová beverlyhillská dieta (1999).