Knihobot

Ladislav Nodl

    30. prosinec 1929 – 6. srpen 2008
    Ladislav Nodl
    Z moře na talíř
    Zvěřina na našem stole
    Kuchařka Pokrmy z drůbeže
    Kapr na všední a sváteční stůl
    Kuchařská technologie
    Velká domácí kuchařka
    • Velká domácí kuchařka

      • 528 stránek
      • 19 hodin čtení
      4,7(30)Ohodnotit

      Od studené kuchyně, polévek a omáček, přes maso, ryby a zeleninu až po moučníky, nápoje a zavařování,to vše naleznete na více než 500 bohatě ilustrovaných stranách. Kuchařka přináší přes 2000 receptů na každodenní i sváteční vaření a navíc 40 stran školy vaření, kde jsou vysvětleny základní postupy vaření a pečení.Nyní se v kuchyni nemusíte bát!

      Velká domácí kuchařka
    • Kniha popisuje kuchařskou technologii a úpravu jídel ve velkých provozech. Kapitoly: Zbožíznalství a vhodné úpravy surovin, Skladovací podmínky a hygienické směrnice, Zdravá a správná výživa, Sestavování jídelních lístků a jídelníčků, gastronomická pravidla, Hlavní zásady kuchařské technologie, Srovnání technologie úpravy jídel v klasické, tradiční i moderní kuchyni a jejich ekonomika, Studená kuchyně, Teplé předkrmy, Polévky, Omáčky, Dresinky /zálivky/, ochucené máslo, Vybrané minutky se zvláštní úpravou, Národní kuchyně, Různé druhy úprav jídel pro bankety, rauty, recepce a jiné příležitosti, Slavnostní mísy, Speciální teplé a studené moučníky, Vybrané receptury rýchleho občerstvení, Vybavení kuchyní. 2. upravené vydání.

      Kuchařská technologie
    • Kapr na všední a sváteční stůl

      • 83 stránek
      • 3 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Mistr kuchař, nositel mnoha vyznamenání za gastronomii, nabízí více než stovku zajímavých receptů na úpravu kapra od polévek až po speciality a uvádí také recepty na studené omáčky a další přílohy, vhodné k rybím pokrmům

      Kapr na všední a sváteční stůl
    • Kuchařka Pokrmy z drůbeže

      • 116 stránek
      • 5 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Další z titulů předního odborníka v oblasti gastronomie nabízí širokou paletu receptů, od jednoduchých až po speciality, na úpravu nejrůznějších druhů masa – kuřecího, slepičího, krůtího, husího, kachního, holubího a také méně známého pštrosího.

      Kuchařka Pokrmy z drůbeže
    • Zvěřina na našem stole

      • 112 stránek
      • 4 hodiny čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Divočák, daněk, srnčí, bažant, králík, zajíc, uzeniny a mnoho dalšího.

      Zvěřina na našem stole
    • Speciality Mistra kuchaře Ladislava Nodla z plodů moře a jejich úprava včetně barevných fotografií.

      Z moře na talíř