Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
Ladislav Nodl Pořadí knih







- 2009
- 2008
Jestliže se někdo zapíše zlatým písmem do historie české (československé) gastronomie, tak je to Ladislav Nodl. Mluvit o osobě mistra kuchaře není nic těžkého, stačí, když ke každé zmínce o něm přidáte nej. Tento pán významně přispěl a přispívá k vývoji gastronomie u nás, je nekonečných ochráncem tradic naší krásné české kuchyně. Kniha obsahuje přes 1000 receptur.
- 2008
Technologie přípravy pokrmů 5. Učebnice pro střední odborná učiliště a pro hotelové školy
- 144 stránek
- 6 hodin čtení
Pětidílný komplet učebnic určený pro SOU, obor kuchař-kuchařka i obor kuchař-číšník, a pro hotelové školy. První díl objasňuje zásady správné výživy, uvádí hygienické požadavky na provoz a zařízení gastronomické výroby, na uchování potravin a pokrmů, požadavky na bezpečnost práce. Dále popisuje zpracování potravin a přípravu polévek a omáček. Druhý díl se zabývá přílohami a hlavními pokrmy. Třetí díl se věnuje přípravě pokrmů z hovězího, telecího, vepřového, skopového a králičího masa, z vnitřností a z masa mletého. Čtvrtý díl popisuje pokrmy z drůbeže, ryb a zvěřiny. Pátý díl je věnován studené kuchyni. Učebnice mají schvalovací doložku MŠMT ČR.
- 2002
Velká domácí kuchařka
- 528 stránek
- 19 hodin čtení
Od studené kuchyně, polévek a omáček, přes maso, ryby a zeleninu až po moučníky, nápoje a zavařování,to vše naleznete na více než 500 bohatě ilustrovaných stranách. Kuchařka přináší přes 2000 receptů na každodenní i sváteční vaření a navíc 40 stran školy vaření, kde jsou vysvětleny základní postupy vaření a pečení.Nyní se v kuchyni nemusíte bát!
- 2002
Zpívající kuchařka z Čech, Moravy, Slezska
- 152 stránek
- 6 hodin čtení
- 2002
Kuchařka Pokrmy z drůbeže
- 116 stránek
- 5 hodin čtení
Další z titulů předního odborníka v oblasti gastronomie nabízí širokou paletu receptů, od jednoduchých až po speciality, na úpravu nejrůznějších druhů masa – kuřecího, slepičího, krůtího, husího, kachního, holubího a také méně známého pštrosího.
- 2001
Známý kuchař vaří pro presidenty a zvláštní hosty.
- 2001
Speciality Mistra kuchaře Ladislava Nodla z plodů moře a jejich úprava včetně barevných fotografií.
- 2000
Studená kuchyně
- 156 stránek
- 6 hodin čtení