Řecký oheň je kniha plná letopočtů, historicky ověřených událostí, politických situací a faktů. Autor čerpal z historicky cenných knih a tisku, neméně z přímého svědectví osob… Autor v knize použil i autentické dobové fotografie… Kniha je životopisná, ale zároveň zcela zapadá do literatury faktů.
Je určena pro náročné čtenáře a to právě díky tomu, že se řadí do literatury faktů, historie války a politiky.
Autorka, vyhlášená kuchařka, nabízí více než 100 receptů na domácí nealkoholické a alkoholické nápoje. Krok za krokem vás povede od čerstvě sklizených přísad k výslednému produktu. Objevíte staré řemeslné techniky a naučíte se, co je luhování, macerování, lisování, vaření a kvašení. Do domácích zásob si můžete připravit sirupy, vína, pivo, mošty, likéry a různé čaje. Rovněž se dozvíte, jak přísady kombinovat pro sváteční punč a vytříbené koktejly nebo jak vyrobit staromódní favority jako citronovo-ječná šťávu a zázvorové pivo...
Praktická a nápaditě upravená publikace ukazuje, jak hned na první pohled poznat, co vaší pokojové rostlině chybí – stačí se podívat, jak prospívají listy, jestli mají správnou barvu a povrch, jak bohatě rostlina kvete, jaký má vzrůst, co napovídají kazy na listech nebo vzhled zeminy v květináči ap. U každého neduhu je hned uvedena náprava a nechybí ani základní údaje o ideálním stanovišti a vhodné péči.
Objevte blahodárné účinky a skvělou chuť nejrůznějších odrůd zrn, které naši předci běžně začleňovali do svého jídelníčku! Pokud vás zajímá, k čemu se hodí proso, kamut, quinoa nebo pohanka, jak si jednoduše připravit domácí granolu či skvělý salát s kuskusem, fíky a kozím sýrem, je tato kniha přesně pro vás.
Americká vědecká expedice Omega, která se ve speciální ponorce Polar Sentinel vydala na průzkum hlubin Severního ledového oceánu, narazí na obří plovoucí ledovec. Brzy zjistí, že na ledovém ostrově cele skrytém pod hladinou se nachází dávno zapomenutá polární stanice Grendel – vybudovaná Sověty zhruba před sedmdesáti roky tak, aby zůstala běžně nepřístupnou a prakticky neviditelnou. Sonar ponorky zaznamená uvnitř cosi živého, což je v daných podmínkách zcela vyloučeno. Tak začíná bádání, do nějž se zapojí rovněž americké a ruské výzvědné služby a námořnictva. Tak začíná rovněž boj o přežití, neboť všichni zúčastnění se stávají předmětem hrůzného experimentu, který se na stanici rozvíjel, aby změnil budoucnost lidstva, anebo zničil veškerý život na naší planetě.
Úžasný svět míchaných nápojů! Více než 1000 receptů – klasické míchané nápoje, long drinky (coolery, fizzy), short drinky (coblery, flipy, frappé), hollywoodské koktejly, margarity, nápoje s Martini, koktejly nejproslulejších barů světa, nápoje horké i ledové, koktejly se šampaňským. Exkluzivní fotografie orosených sklenic fantasticky a kouzelně zbarvených nápojů vás nenechají na pochybách, co si umíchat a nalít v příštích několika minutách.
Knihy francouzské podnikatelky žijící ve Spojených státech Francouzky netloustnou a její dvě pokračování se staly bezesporu bestsellery. Mireille jednoho dne odjela jako mladá štíhlá studentka do Spojených států a po několika semestrech se vrátila do Francie s nadváhou. Díky rodinnému lékaři se jí brzy podařilo vrátit k původnímu stylu života - a také vzhledu. Autorka na vlastní zkušenosti odkryla tajemství francouzského paradoxu, který spočívá v tom, že právě Francouzky, jež jsou známé svým požitkářstvím, zůstávají až do vysokého věku štíhlé a vitální. Čtenářky nenechaly Mireille v klidu. Dychtily vědět, jak se opravdu stravuje, jak jídla připravuje a jaká jsou její dietní tajemství. Proto Mireille sestavila kuchařskou knihu - netradiční, zajímavou a inspirující. Předkládá vlastní interpretaci pokrmů, na nichž si léta pochutnávala s rodinou a přáteli, a také zbrusu nové „objevy“. Zařadila sem i malou kolekci osvědčených stálic a několik čtenáři vychválených receptů, které zazářily v předchozích knihách. Autorka věří v jednoduché recepty zachovávající ryzí chutě. Má ráda rozmanitost, jíž dociluje nakupováním čerstvého zboží na trhu. Zvlášť miluje pokrmy přinášející smyslový požitek, promlouvající ke zraku, čichu, chuti i hmatu. Z receptů se musí zrodit jídlo, které dobře chutná. Vše se točí kolem potěšení a zdraví. Uvidíte sami.
Kniha přibližuje 21 klíčových pozemních a námořních střetnutí počínaje Salaminou roku 480 př. n. l. a konče hlavními střety 2. světové války.
Pro vojenského historika Johna Colvina pojem „rozhodující“ znamená, jestliže lze výsledek změřit daleko širším měřítkem, než je vítězství a porážka. Význam má okamžitý dopad výsledku na dějiny. Colvin staví Trafalgar nad Waterloo, neboť rozbil Napoleonovu námořní moc, čímž nejen zabránil vpádu Francouzů do Británie, nýbrž i zaručil císařův konečný pád. Popisuje debakl ruské armády u Tannenbergu v roce 1914 ne proto, že ovlivnil průběh 1. světové války, ale protože otevřel dvířka komunismu se všemi jeho katastrofálními celosvětovými následky. Podobně ovládnutí Singapuru Japonci v roce 1941 bylo význačné tím, že předznamenalo konec západní kolonizace Asie.
Velikost by neměla být zábranou, abyste se cítily dobře a vypadaly lépe. Tento inspirující průvodce vám poskytne rady a tipy, jak si vybrat slušivé střihy a materiály pro váš tvar těla, jak sladit barvy oblečení a tónem vlasů a pleti, jak oblečením zakrýt nedostatky a vyzdvihnout přednosti, jak nosit netradiční doplňky, které dodají půvab, jak posílit sebedůvěru, vyvarovat se omylů při nakupování a mnoho dalšího.