Knihobot

Ursula Ferrigno

    Lemons and Limes
    Cucina di Amalfi
    Cucina Siciliana
    Oleje: Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády
    Citrony a limety
    Chléb : připravený ručně nebo v domácí pekárně
    • 2018

      Citrony a limety

      • 168 stránek
      • 6 hodin čtení
      4,5(2)Ohodnotit

      Fantastický výběr pokrmů oslavuje unikátní chuť citronů a limetek. Od čerstvých mořských plodů po luxusní těstoviny a božské dezerty – tyto citrusy oživí vaše jídlo. Pár kapek citronu vzkřísí nudnou omáčku i polévku bez chuti svou kyselostí, která zvýrazní chuť jemnějším způsobem než sůl. Limetky, menší a ostřejší, ladí s exotickými kořeněnými chutěmi. Některé pokrmy potřebují jasný náznak citronu, jindy je vhodnější bohaté aroma limetky. Oba citrusy skvěle doplní pálivost čerstvých chilli papriček nebo zápach česneku a jsou ideálními přáteli bylinek, oleje, pečeného masa a grilovaných mořských plodů. Oživí i sladké dezerty. Zkuste předkrmy jako Citronové arancini nebo Lososové karbanátky. Připravte lahodné polévky a saláty jako Letní obilný salát nebo Vepřové knedlíčky ve vývaru z limetkových listů. V rybách a mořských plodech najdete Grilovaný okoun s citronem a bazalkovým máslem. Maso a drůbež zahrnují Kořeněné pečené kuře s cizrnou a nakládaným citronem. V zeleninách objevte Fenykl s citronem nebo Batáty s limetkou a chilli. Nezapomeňte na sladkosti jako Ginový dort nebo Mátovou granitu. V sekci omáčky se naučíte připravit Nakládané citrony a Holandskou omáčku. Články se také zaměřují na historii a kulturu těchto citrusů.

      Citrony a limety
    • 2017

      Olej se nemusí používat jen na smažení. V této knize šéfkuchařky Ursuly Ferrigno se dozvíte o nejdůležitějších kulinářských olejích, jejich původu, vlastnostech a zdravotních přínosech. Naučíte se, jak je efektivně využít v kuchyni a vyzkoušíte lákavé recepty, které zvýrazní jedinečné chutě surovin. Olej, stejně jako ostatní ingredience, by měl ladit s celkovou chutí pokrmu. Objevte tajemství vinaigrette, dressingů a marinád. Vyzkoušejte jednoduché recepty jako carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo asijský salát s mrkví a zázvorem. Naučíte se připravovat ryby s recepty jako makrela s jablkem a potočnicí či španělská polévka ajo blanco. Vylepšete své dovednosti v přípravě masa s dušenou vepřovou plecí s mlékem a čerstvými bylinkami nebo čínským medovým kuřetem. Nezapomeňte ani na dezerty, jako je banánový chlebíček, italský jablečný koláč s mandlemi nebo zmrzlina z olivového oleje. Objevte desítky druhů olejů, od extra panenského olivového po kokosový, a naučte se, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech.

      Oleje: Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dressingy a marinády
    • 2005

      Stůl není prostřený, dokud v jeho středu neleží chléb. Na celém světě hraje tento univerzální pokrm důležitou roli jak ve všední den, tak o svátcích, oslavách či bohoslužbách. Není to jen příloha, ale slouží také jako druhý příbor - kouskem chleba se vytírá talíř do posledního sousta. Exkluzivní fotografie vzbuzující chutě představují výběr nejznámějších druhů chleba z celého světa připravovaných podle místních tradic. Kniha, která změní začátečníka v mistra pekaře.

      Chléb : připravený ručně nebo v domácí pekárně