Další kniha doktora Gundryho odhaluje nový a neuvěřitelný paradox související s ketony a jejich vlivem na snižování tělesné váhy, zdraví a dlouhověkost. Po přečtení této knihy si už nebudete muset dělat starosti kvůli procentům tuku, proporcím makroživin, kaloriím ani dalším měrným jednotkám.
Jíte dostatek zeleniny, ovoce, luštěnin a dalších potravin, které jsou považovány za zdravé, a přesto vás trápí zdravotní potíže a přibíráte na váze? Chcete se vyléčit i z nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Pomoc najdete v této knize! Průlomový mezinárodní bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé. Odhaluje bílkovinu lektin, která je obsažena v mnoha rostlinách a dalších potravinách, které běžně konzumujeme. Autor, vystudovaný lékař, srozumitelně vysvětluje, jak lektiny přispívají ke zhoršování zdravotního stavu a proč zejména průmyslové zpracování zemědělských produktů stojí za tím, že se mnohé potraviny staly spíše škodlivými než prospěšnými. Provede vás třemi ozdravnými programy, během kterých nahradíte potraviny podporující zánětlivé procesy vhodnými alternativami, posilující prospěšnou mikroflóru ve střevech. Získáte také vzorové jídelníčky pro jednotlivé fáze ozdravných programů a recepty, včetně těch pro vegetariány.
Doktor Steven Gundry si uvědomuje, že každý touží po dlouhém životě, ale s přibývajícím věkem si začíná uvědomovat zdravotní problémy svých rodičů a vrstevníků. Jak tedy vyřešit paradox touhy po dlouhověkosti a výhodách mládí? V průlomové knize najdete odpověď. Gundry pracoval s tisíci pacienty a zjistil, že „nemoci spojované se stárnutím“ nejsou způsobeny pouze věkem, ale především životním stylem. Představuje nový přístup ke zdravému stárnutí, který se zaměřuje na mikroorganismy v našem těle.
Střevní mikrobi, tvořící mikrobiom, zásadně ovlivňují naše zdraví a podílejí se na mnoha tělesných funkcích. Ovlivňují faktory jako tělesná váha, vzhled pleti a riziko nemocí, včetně artritidy, rakoviny či Alzheimerovy choroby. Dobrou zprávou je, že nikdy není pozdě podpořit střevní mikroby, což má pozitivní vliv na naše zdraví.
Gundry nabízí výživový program a životní styl, které zlepší zdraví střev a zajistí vitalitu v budoucnu. Jeho snadno aplikovatelné tipy pokrývají výživu, duševní zdraví, péči o pleť a sport. Čtenáři získají nástroje k prevenci nemocí a zvrácení jejich rozvoje, což jim umožní vypadat a cítit se mladě. Kniha odhaluje tajemství šťastného a zdravého života.
Doktor Steven Gundry, autor známých knih o zdraví, přináší revoluční program zaměřený na zvýšení psychické a fyzické energie. Ve svých bestsellerech odhaluje skrytá nebezpečí v potravinách a neznámé příčiny stárnutí. V této knize se zaměřuje na energetické pasti, které nás okrádají o vitalitu a způsobují nemoci a únavu.
Mnozí lidé považují únavu, náladovost a přibírání na váze za normální součást moderního života, ale tyto symptomy jsou varováním těla o skrytých problémech. Kniha nabízí nástroje k potlačení zánětů, které ovlivňují energii a zdraví. Objevíte nové důkazy o roli mikrobiomu v energetické bilanci a zjistíte, proč jsme přesto, že jsme přesycení potravinami, nedostatečně zásobeni živinami.
Program zahrnuje časově řízený příjem potravy a nový koncept monosnídaní, který zvyšuje hladinu energie. Kniha také obsahuje recepty na chutná jídla, aktualizované seznamy povolených a zakázaných potravin a vzorové jídelníčky, které vám pomohou obnovit energii a dosáhnout lepšího zdraví a štěstí.
Trápí vás zdravotní potíže nebo obezita, i když jíte hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a další doporučované potraviny? Chcete se zbavit i nemocí, s nimiž si západní medicína neví rady? Průlomový bestseller mění názory odborníků a široké veřejnosti na to, jaké potraviny jsou skutečně zdravé.
Es ist paradox: Wir wollen immer länger leben, werden aber im Alter kränker und schwächer. Das muss nicht sein. Gesundheit im Alter ist nicht genetisch bedingt. Sie hängt maßgeblich ab von unserem Essverhalten und Lebensstil. Was unsere Darmbakterien zu essen bekommen, entscheidet darüber, wie langsam und gesund wir altern. Mit seinem lektinfreien Ernährungskonzept stellt der Kardiologe Steven R. Gundry herkömmliche Glaubenssätze auf den Kopf: Anders als oft angenommen, schaden Vollkornernährung, eisenreiches Essen sowie Obst- und Gemüsesorten, die giftige Lektine enthalten, unserem Mikrobiom. Wer darauf verzichtet, kann typische Alterskrankheiten wie Diabetes, Krebs, Arthritis oder Alzheimer aufhalten. Dieses Buch liefert erhellendes Hintergrundwissen zu einem darmfreundlichen Gesundheitskonzept. Zahlreiche Rezepte und viele Tipps helfen dabei, es im Alltag erfolgreich umzusetzen. Mit umfassendem Ernährungs- und Gesundheitsprogramm
«No es muy común que un libro sobre salud y nutrición introduzca conceptos realmente novedosos, y es aún más raro que los respalde con sólidos datos científicos y pruebas clínicas, pero este hace precisamente eso». Esta es sólo una de las críticas venidas de la mano de expertos nutricionistas que ha suscitado La paradoja vegetal, best seller en Estados Unidos y número 1 en Amazon. La mayoría de nosotros ha oído hablar de los efectos nocivos del gluten, ¿pero habremos desentendido lo que constituye la verdadera raíz del problema? El prestigioso cardiólogo y cirujano cardiovascular Steve Gundry explica que el gluten no es más que una de las variedades de las lectinas, unas proteínas potencialmente tóxicas que provocan aumento de peso y graves trastornos de salud y que se encuentran en los alimentos «sin gluten» que la mayoría de las personas consideran saludables. Este manual ofrece un cambio de paradigma en la forma en que pensamos en los alimentos supuestamente beneficiosos para el organismo como ciertas frutas, verduras y legumbres. En este libro el doctor Gundry comparte su programa terapéutico, clínicamente contrastado, con lectores de todo el mundo.