Victoria Boutenko je autorkou, učitelkou, badatelkou a umělkyní, která se věnuje výuce zdravého životního stylu a syrové stravy po celém světě. Její výzkum a přednášky inspirovaly tisíce lidí k pití a sdílení zelených smoothie, čímž podpořila celosvětové hnutí za zdravější stravování. Boutenko kombinuje své rozsáhlé znalosti s uměleckým přístupem, aby inspirovala ostatní k pozitivním změnám v jejich životosprávě. Její práce klade důraz na jednoduchost a dostupnost zdravých stravovacích návyků pro každého.
Cesta k plnému zdraví Listová zelenina obsahuje nepřeberné množství vitaminů a minerálů důležitých pro lidské zdraví. Bohužel je často velmi neoblíbená, případně je konzumována v nedostatečném množství. Victoria Boutenko nabízí velmi chutnou a zdravou formu v podobě zelených smoothie, která vám pomohou navrátit ztracené zdraví a vyřešit problémy jako chřipku, stres, špatné zažívání a nadváhu. V knize najdete také více než 150 receptů pro konkrétní potíže.
Průkopnice a uznávaná autorita v oblasti zelených koktejlů, během oblíbených léčebných pobytů proměňuje a povznáší životy mnoha lidí.
V této knížce najdete informace nezbytné pro přípravu zábavného, zdraví prospěšného smoothie pro sebe a pro ty, na nichž vám záleží.
Obsahuje návody na skupinové aktivity, novinky o výživě a recepty na sedmidenní revitalizační pobyt, to vše zpestřené příběhy z dokonale připravených praktických seminářů a svědectvím jejich účastníků.
Je určená jak pro začátečníky, tak pokročilé příznivce zelených smoothies, poskytuje základní i rozšířené informace o tématech, jako jsou léčivé účinky listové zeleniny, analýza vody a životně nezbytné živiny, jež jsou nepostradatelné pro váš dobrý zdravotní stav.
Autorka knihy poukazuje na výhody zdravého životného štýlu a surovej stravy. Vychádza z najnovších vedeckých poznatkov a prináša čitateľom nový pohľad na "závislosť" na varenej strave. Ponúka praktické rady, ktoré uľahčia prechod na nový a zdravší spôsob života.
V tomto přepracovaném vydání vysoce oceňované knihy Dvanáct kroků k syrové stravě uvádí autorka Victoria Boutenková mnohé výhody čerstvé stravy oproti vařenému jídlu. Vychází z nejnovějšího vědeckého výzkumu, vyvádí čtenáře ze „ závislosti na vařené stravě“ a provází ho fyzickou, psychologickou a duchovní fází životního stylu založeného na syrové stravě. Boutenková se také zabývá praktickými aspekty, poskytuje užitečné rady a nabízí různé strategie usnadňující přechod na nový, zdravější, způsob života. Kniha Boutenkové obsahuje řadu odborných znalostí a je psána poutavým stylem, což z ní činí užitečnou pomůcku jak pro lidi, kteří již dlouho žijí na syrové stravě, tak i pro ty, kteří se teprve o zdravý životní styl začínají zajímat. „Skvělá kniha plná užitečných informací pro všechny, kdo usilují o hlubší pochopení vztahů mezi nutričními faktory a optimálním zdravím. Victoria Boutenková si klade správné otázky a zkoumá všechny cesty, které by mohly vést k novým odpovědím. Její závěry jsou pozoruhodné, často i překvapivé a v každém případě vždy vnášejí do problematiky jasno.“
Nejprodávanější autorka a expertka na syrovou stravu Victoria Boutenko se vrací s novými objevy v doplněném vydání své knihy. Přidává výzkum o důležité roli omega-3 a omega-6 mastných kyselin a poskytuje výživové hodnoty vybraných zelených smoothies, včetně aktualizovaných poznatků o ekologickém ovoci a zelenině. Klíčovým prvkem je její přelomový výzkum srovnávající stravu volně žijících šimpanzů a běžnou západní stravu, který čtenářům nabízí návod na obnovu zdraví a zlepšení života. Boutenko odhaluje hojnost bílkovin v zelených listech, význam zelených rostlin pro vnitřní rovnováhu, důležitost žaludeční kyseliny a léčivou sílu chlorofylu. V tomto vydání najdete také nová svědectví a recepty, které inspirují k objevování zelených smoothies. Autorka, oceněná za své publikace, učí o zdravém životním stylu po celém světě a její učení ovlivnilo miliony lidí, kteří pijí zelené smoothies a jedí syrovou stravu. Boutenko pokračuje v cestování a sdílí svou gurmánskou vitariánskou kuchyni a fascinující životní příběh. Žije v Ashlandu, Oregon.
200 receptů a 12 kroků k syrové stravě.
Radikální změna přírodní péče o zdraví.
Odbornice na syrovou stravu Victoria Boutenko, která vytrvale zkoumá a prosazuje přírodní výživu, nabízí v této knize své nejnovější poznatky. Vychází ze svých pozoruhodných objevů o léčivé síle listové zeleniny a zelených koktejlů a přináší nové informace o významu mastných kyselin omega-3 a omega-6 pro zdravý metabolismus včetně údajů o výživové hodnotě vybrané listové zeleniny a nejnovějších poznatcích porovnávajících ekologickou produkci s tradiční.
From the author of the international bestseller Green for Life and founder of RawFamily.com comes a comprehensive guide to the extraordinary healing capabilities of green smoothies, including nutrient rich recipes for improved health and wellness. Nearly twenty years ago, Victoria Boutenko and her family suffered numerous health problems, including juvenile diabetes, obesity, hyper thyroid, chronic fatigue, asthma, and allergies. Searching for nutritional solutions, she discovered the incredible power of green smoothies, beverages made from the most nutritionally rich food on earth. She incorporated green smoothies into her family’s diet, with astonishing results—their symptoms were reversed and her family regained vibrant health. Boutenko shared her story and championed this amazing elixir and its remarkable benefits for health and well being on her “Raw Family” website. The Green Smoothie Prescription is the ultimate resource for acquiring radiant health and energy. Boutenko chronicles the history of green smoothies and provides sweet and savory recipes specifically tailored to every need and purpose. With celebratory smoothies, travel-friendly smoothies, and smoothies designed for healing everything from damaged livers to skin problems, the possibilities are endless. Here, too, are tips on creating the best green smoothies, including choosing the right blender and the best fresh and frozen produce. With green smoothies, everyone—raw foodists, vegans, vegetarians, and meat lovers alike—can enjoy a healthy diet without sacrificing taste or lifestyle.
The book tells why raw food diet is superior and how to maintain successfully a 100% raw food lifestyle. The text is illustrated with stories from author's personal experience which makes reading easy and plesurable.
A raw food pioneer takes the chore out of eating your greens with this surprisingly simple and powerful solution to getting proper nutrition, every dayThanks to the advent of processed food, people who live in industrial countries, especially those whose families have done so for several generations, often have symptoms of multiple nutrient deficiencies on a very high level. We may not be obviously sick, but may suffer from lack of focus, insomnia, sluggishness, or any host of symptoms caused by nutritional deficiency.Green smoothies provide a way for us to correct these persistent imbalances and begin to discover what health actually feels like. Green Smoothie Revolution offers a wide variety of smoothie recipes as well as the nutrition and know-how behind the drinks.Featuring 200 recipes that pack a powerhouse punch, Boutenko reintroduces long neglected fruits, vegetables, and greens in the most persuasive style for our busy with fast prep and delicious results. Green Smoothie Revolution offers both simplicity and enough variety to keep taste buds happy and the vital nutrients you need.
Three longtime raw foodists present a more balanced way to eat raw with over 100 delicious and nutritious recipes for raw, steamed, and lightly cooked dishes rich in Omega-3s Victoria Boutenko, Elaina Love, and Chad Sarno have been leaders in the raw food movement since the 1990s. Since then, all three have independently arrived at the same conclusion: that a totally raw diet is not necessarily the best diet. One reason for their shift in thinking is the latest scientific research on the impact of omega essential fatty acids on human health. Studies show that if eaten in excess, Omega-6s can cause inflammation and obesity. A typical raw food diet contains large quantities of nuts and seeds, most of which are extremely high in omega-6s and low in Omega-3s. Raw foodists are not the only ones lacking sufficient Omega-3s in their diet. Because Omega-3s are easily damaged by heat, anyone whose diet is high in processed foods and oils probably has an Omega-3 deficiency. Many symptoms of this deficiency can be mistaken for other health problems or nutrient deficiencies, so few people realize the cause of their ailments. Boutenko’s chapters on omegas provide readers more in-depth nutritional information. One hundred recipes—from raw to steamed and lightly cooked dishes, from appetizers to desserts—offer readers the means to enjoy a more sustainable, healthy, and energetic lifestyle.