Anya von Bremzen se narodila v roce 1963. Vyrůstala v kolektivním moskevském bytě, kde osmnáct rodin sdílelo jednu kuchyň. Zpívala oslavné písně na Lenina, ve škole tajně prodávala žvýkačky Juicy Fruit a dívala se, jak její otec pálí domácí whisky. Život v Sovětském svazu byl velmi absurdní, naivně veselý a melancholický – a pro její matku nakonec nesnesitelný. Když bylo Anye deset let, uprchly s matkou do Filadelfie. Bez zimních kabátů a bez zpáteční letenky. Dnes je Anya velmi oceňovanou publicistkou v oblasti kulinářského umění. Píše o čtyřhvězdičkových restauracích a občas se nechá nostalgicky unést vůní pirohů. V této knížce zachycuje v tragikomických vzpomínkách sedm dekád Sovětského svazu, jeho úspěchy i pády. Prostřednictvím tradičních ruských jídel a příběhů tří generací své rodiny Anya vypráví intimní a zároveň epický příběh o životě v SSSR.
Anya Von Bremzen Pořadí knih
Anya von Bremzen je jednou z nejvýznamnějších food writerek své generace. Její tvorba se vyznačuje hlubokým vhledem do gastronomických tradic a jejich propojením s kulturou a historií. Prostřednictvím svých textů zkoumá, jak jídlo utváří naši identitu a spojuje lidi napříč světem. Její psaní je poutavé a obohacující pro každého milovníka jídla a cestování.







- 2019