Praktický atlas hub s barevnými fotografiemi. Obsahuje i další informace o houbách (houby v kuchyni, kalendář růstu hub a podobně).
Miroslav Smotlacha Knihy
Miroslav Smotlacha (22. září 1920 Praha – 6. června 2007 Praha) byl český potravinářský chemik a popularizátor houbaření, čestný předseda České mykologické společnosti.







Úplný seznam a vyobrazení tržních neboli tzv.kodexových hub,tj. těch,které se smějí prodáva na trzích a průmyslově zpracovávat. Autoři rozšířili atlas i o obrázky a popisy jedovatých druhů a dalších významných jedlých hub. Houbaři zde najdou důležití informace,které jim pomohou bezpečně rozpoznávat jedlé i jedovaté druhy podle vnějších botanických znaků. Zvláštní kapitoly jsou věnovány sběru,výkupu a prodeji hub,stejně jako jejich konzervování a použití v domácnosti.
Houbařský atlas : 180 druhů jedlých a nejjedovatějších hub : 100 osvědčených kuchařských receptů
- 183 stránek
- 7 hodin čtení
Houbařský atlas je pvní kniha, kde najdete u jednotlivých jedlých druhů mimo popis houby i předpis k vhodnému zpracování od ing. Smotlachy a která informuje, kdy a kde houby rostou a která neobsahuje houby drobné a chorošovité a prakticky nevyužitelné.
Sto receptů z hub
- 96 stránek
- 4 hodiny čtení
Houby a jejich konzervace, sušené, naložené, sterilované v tuku neb. vlastní šťávě a další formy zpracování, dále recepty na jejich úpravu.
Nepostradatelný průvodce pro každého houbaře i kuchaře. Obsahuje podrobný popis jednotlivých druhů hub, jejich výskyt a dobu růstu. 2. vydání
Vreckový atlas húb
- 296 stránek
- 11 hodin čtení
Praktický sprievodca pri zbere a určovaní húb. Tento obrazový atlas plný pohotových informácií pre hubára v lese má niekoľko funkcií: 1. poznávanie húb podľa vonkajších znakov, ktoré dokumentujú verné fotografie, 2. určovanie aj podľa vône alebo pachu, 3. dôležité údaje o možnostiach zámeny s nejedlými či jedovatými hubami, 4. informácie o období rastu a miestach výskytu jednotlivých druhov, 5. podrobný register slovenských a latinských názvov.
Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí.
Oficiální příručka pro určování jedlých a jedovatých hub. V této knize najdete základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami.
Kapesní atlas hub
- 304 stránek
- 11 hodin čtení
Podle této knihy se naučíte základní charakteristiku, třídění a názvy hub a dozvíte se, jak je poznávat a určovat podle vnějších znaků - vzhledu či pachu. Poskytne vám informace o době růstu a místech výskytu jednotlivých druhů i důležité údaje o možnostech záměny s nejedlými či jedovatými houbami. Pokud budete mít tuto publikaci po ruce, nemusíte se bát připravit si večeři z nasbíraných hub Knihu Kapesní atlas hub napísal autor Miroslav Smotlacha Marie+Josef Erhartovi Marie Erhart vydalo vydavateľstvo Ottovo nakladatelství s.r.o. . Kniha je zľavnená o 5 percent.



