Knihobot

Pavel Kadlec

    24. květen 1940
    Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    Co byste měli vědět o výrobě potravin? : technologie potravin
    Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
    O čertíčkovi
    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
    Lázeňské a turistické procházky v okolí Velkých Losin
    • Příručka o procházkách v okolí Velkých Losin je určena především pro klienty lázní, lázeňské hosty a návštěvníky TERMÁLNÍCH LÁZNÍ Velké Losiny. Příručka nabízí 24 tras procházek a výletů. V záhlaví popisu každé trasy procházky je uvedeno, pro koho je procházka vhodná, jaká je její délka, předpokládaná doba, charakter trasy (po rovině, stoupání), odkaz na barevné přílohy průvodce, kde je uvedeno číslo mapy s barevným označením trasy procházky a číslo foto-přílohy s fotografiemi míst z trasy. V barevných přílohách, které jsou uvedeny na konci příručky, je 7 map s vyznačenými trasami a 27 foto-příloh s 217 fotografiemi. Součástí příručky je rovněž krátký popis historie i současnosti lázní, včetně nového termálního parku, místopis obce Velké Losiny s doporučenými prohlídkami a exkurzemi. Velkou předností pro praktické použití příručky při procházkách je drátová vazba, která umožňuje pohodlné listování i otevření na libovolné stránce.

      Lázeňské a turistické procházky v okolí Velkých Losin
    • Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z automatického řízení a technologického měření, s důrazem na to, že řídit lze pouze veličiny, které lze spolehlivě a přesně měřit. V současné praxi je nezbytné, aby technolog ve výrobě ovládal základy automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou nedílnou součástí provozních zařízení a laboratorních aparatur. Kniha je určena všem zájemcům o odborné znalosti v oblasti měření a řízení v potravinářství a biotechnologiích, a slouží jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v těchto oborech. Dosud v české odborné literatuře chyběl takový souborný text. Text je rozdělen do čtyř částí: první čtyři kapitoly se zaměřují na základní pojmy, kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, včetně vytváření matematických modelů a simulací; kapitoly 5-14 se věnují vlastnostem měřicích přístrojů, metodám měření a přístrojovému vybavení pro různé technologické veličiny; kapitoly 15-20 popisují řízení výrobních procesů, logické řízení, počítačové řídicí systémy a moderní metody řízení; poslední dvě kapitoly uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a aplikací v potravinářství a biotechnologiích.

      Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
    • O čertíčkovi

      • 45 stránek
      • 2 hodiny čtení
      4,4(3)Ohodnotit

      Moderní pohádka o malém Čertíčkovi, který se narodí mamince Anděle na jednom obyčejném sídlišti Andělíkov. Svým zjevením a lumpárnami Čertíček vzbudí pořádný rozruch, ale se svými andělskými kamarády zažije spoustu zajímavých věcí. Autorka vychází z tradiční představy o hodných andílcích a zlobivých čertech, ale záměrně se jí to nedaří dodržet, čímž vede děti nenásilně k toleranci odlišností a jinakostí.

      O čertíčkovi
    • Barevná publikace Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s inženýrskými procesy při výrobě potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství. Text knihy je rozdělen do 6 částí: • základní principy vycházející z chemického inženýrství, včetně měření základních technologických veličin • vlastnosti potravin • procesy s minimálním tepelným zásahem • procesy s tepelným ošetřením potravin • procesy s odebráním tepla • doplňkové procesy

      Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
    • Barevná publikace Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s inženýrskými procesy při výrobě potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství. Text knihy je rozdělen do 6 částí: základní principy vycházející z chemického inženýrství, včetně měření základních technologických veličin, vlastnosti potravin, procesy s minimálním tepelným zásahem, procesy s tepelným ošetřením potravin, procesy s odebráním tepla, doplňkové procesy.

      Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    • Kniha Technologie potravin – Přehled tradičních potravinářských výrob vyšla jako aktualizovaný a doplněný text knihy Technologie potravin – Co byste měli vědět o výrobě potravin? z roku 2009. Je určena všem, kdo mají zájem získat informace o výrobě potravin a jejich kvalitě a měla by sloužit rovněž jako zdroj základních informací pro odbornou i laickou veřejnost. Tato kniha je souhrnným přehledem tradičních a zároveň i současných potravinářských technologií, rozděleným do 8 kapitol a nově je doplněna rejstříkem odborných pojmů, který umožňuje čtenáři rychlou orientaci v textu a anglickým souhrnem. • Evropská technologická platforma – východiska pro výzkum v oblasti potravinářství • Obecné zásady výroby potravin • Konzervace potravin a technologie masa • Technologie mléka a mlékárenských výrobků • Technologie olejů, tuků, detergentů a kosmetiky • Fermentační technologie • Technologie sacharidů • Výroba pochutin a zpracování suchých plodů

      Technologie potravin: Přehled tradičních potravinářských výrob
    • Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností. Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.

      Potravinářské zbožíznalství