Knihobot

Pavel Kadlec

    24. květen 1940
    Co byste měli vědět o výrobě potravin? : technologie potravin
    Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
    David, Nik a kouzelný cylindr
    Potravinářské zbožíznalství
    O čertíčkovi
    • 2015

      Kniha poskytne čtenářům základní znalosti z automatického řízení a technologického měření, s důrazem na to, že řídit lze pouze veličiny, které lze spolehlivě a přesně měřit. V současné praxi je nezbytné, aby technolog ve výrobě ovládal základy automatického řízení, protože automatizační prostředky jsou nedílnou součástí provozních zařízení a laboratorních aparatur. Kniha je určena všem zájemcům o odborné znalosti v oblasti měření a řízení v potravinářství a biotechnologiích, a slouží jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v těchto oborech. Dosud v české odborné literatuře chyběl takový souborný text. Text je rozdělen do čtyř částí: první čtyři kapitoly se zaměřují na základní pojmy, kreslení a označování měřicích a řídicích obvodů, včetně vytváření matematických modelů a simulací; kapitoly 5-14 se věnují vlastnostem měřicích přístrojů, metodám měření a přístrojovému vybavení pro různé technologické veličiny; kapitoly 15-20 popisují řízení výrobních procesů, logické řízení, počítačové řídicí systémy a moderní metody řízení; poslední dvě kapitoly uvádějí praktické ukázky řízení modelových a laboratorních stanic a aplikací v potravinářství a biotechnologiích.

      Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
    • 2014

      Výživa a potraviny, zejména jejich kvalita a vliv na zdraví, jsou v současné době předmětem velkého zájmu médií a samozřejmě i veřejnosti. I když stále většina spotřebitelů nakupuje potraviny podle ceny, stoupá počet těch, kteří si vybírají podle surovinového složení, výživové hodnoty a senzorických vlastností. Kniha Potravinářské zbožíznalství by měla vyplnit mezeru na našem knižním trhu a usnadnit čtenářům výběr potravin ze široké nabídky, která na našem trhu s potravinami v současnosti je. Poslední obsáhlejší publikace pojednávající o potravinářském zbožíznalství vyšly na sklonku 90. let minulého století, mnohdy jsou rozebrané a nejsou zcela aktuální.

      Potravinářské zbožíznalství
    • 2013

      Barevná publikace Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s inženýrskými procesy při výrobě potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství. Text knihy je rozdělen do 6 částí: základní principy vycházející z chemického inženýrství, včetně měření základních technologických veličin, vlastnosti potravin, procesy s minimálním tepelným zásahem, procesy s tepelným ošetřením potravin, procesy s odebráním tepla, doplňkové procesy.

      Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    • 2012

      Barevná publikace Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s inženýrskými procesy při výrobě potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství. Text knihy je rozdělen do 6 částí: • základní principy vycházející z chemického inženýrství, včetně měření základních technologických veličin • vlastnosti potravin • procesy s minimálním tepelným zásahem • procesy s tepelným ošetřením potravin • procesy s odebráním tepla • doplňkové procesy

      Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
    • 2012

      Kniha Technologie potravin – Přehled tradičních potravinářských výrob vyšla jako aktualizovaný a doplněný text knihy Technologie potravin – Co byste měli vědět o výrobě potravin? z roku 2009. Je určena všem, kdo mají zájem získat informace o výrobě potravin a jejich kvalitě a měla by sloužit rovněž jako zdroj základních informací pro odbornou i laickou veřejnost. Tato kniha je souhrnným přehledem tradičních a zároveň i současných potravinářských technologií, rozděleným do 8 kapitol a nově je doplněna rejstříkem odborných pojmů, který umožňuje čtenáři rychlou orientaci v textu a anglickým souhrnem. • Evropská technologická platforma – východiska pro výzkum v oblasti potravinářství • Obecné zásady výroby potravin • Konzervace potravin a technologie masa • Technologie mléka a mlékárenských výrobků • Technologie olejů, tuků, detergentů a kosmetiky • Fermentační technologie • Technologie sacharidů • Výroba pochutin a zpracování suchých plodů

      Technologie potravin: Přehled tradičních potravinářských výrob
    • 2007

      O čertíčkovi

      • 45 stránek
      • 2 hodiny čtení
      4,4(3)Ohodnotit

      Moderní pohádka o malém Čertíčkovi, který se narodí mamince Anděle na jednom obyčejném sídlišti Andělíkov. Svým zjevením a lumpárnami Čertíček vzbudí pořádný rozruch, ale se svými andělskými kamarády zažije spoustu zajímavých věcí. Autorka vychází z tradiční představy o hodných andílcích a zlobivých čertech, ale záměrně se jí to nedaří dodržet, čímž vede děti nenásilně k toleranci odlišností a jinakostí.

      O čertíčkovi
    • 2007
    • 2004

      David, Nik a kouzelný cylindr

      • 67 stránek
      • 3 hodiny čtení
      3,0(6)Ohodnotit

      Dobrodružství dvou brášků Davida a Nika, kterým starý kouzelník daruje vysloužilou kouzelnickou rekvizitu – starý cylindr, má nejspíš původ v dětských snech o zemích hraček, nekonečných kopcích zmrzliny nebo horách lízátek v lízátkovém království. S pomocí cylindru se oba kluci dostanou do všech pohádkových zemí, kam si jen zamanou. Jak už to bývá, je potřeba v těch říších vždy vyřešit nějaký problém, a tak malí hrdinové bojují třeba se zlým čarodějem, který mění nebohé dřevěné hračky do podoby studených hraček z umělé hmoty, s bojovným vosím králem, který lepí děti k obřím lízátkům, nebo se zlým klukem Ignácem, který trhá plyšovým hračkám ruce a nohy. Samozřejmě že přes ta hrozná nebezpečí všechno vždycky dobře dopadne, vždyť Davida a Nika chrání kouzelný cylindr od pana Valeriána!

      David, Nik a kouzelný cylindr
    • 2002