Knihobot

Robert Steidl

    Tento autor se zaměřuje na praktické aspekty vinařství a ovocnářství, zejména na techniky a hospodaření ve vinicích a sklepech. Jeho díla poskytují odborné vedení a analýzy pro ty, kteří se zajímají o detailní postupy v těchto oborech. Jeho odbornost se projevuje v precizním a informativním přístupu k tématu. Čtenáři ocení jeho hluboké znalosti a praktické rady.

    Robert Steidl
    Po cestách ke špičkovému vínu
    Moderní příprava červeného vína - vinifikace, stabilizace, optimalizace
    Cesta ke špičkovému vínu
    Zrání vína v sudech barrique
    Problémy kvašení vín
    Sklepní hospodářství
    • Sklepní hospodářství

      • 309 stránek
      • 11 hodin čtení
      5,0(1)Ohodnotit

      Jedná se o přepracované a doplněné vydání oblíbené a žádané publikace, která se stala „učebnicí vinařské technologie“ a nezbytnou pomůckou všech moravských a českých vinařů a vinařských technologů. Pojednává o technologii sklepního hospodářství od zpracování hroznů až po marketing vína. V knize jsou zapracovány současné poznatky, aktuální právní ustanovení a moderní přístupy při výrobě vína. Autor vychází z rakouských zvyklostí a předpisů, na naše podmínky je čtenář upozorněn formou vysvětlujících poznámek. Kniha je určena nejen studentům odborných škol jako učebnice, ale i vinařům a milovníkům vína jako zdroj doplňujících informací.

      Sklepní hospodářství
    • Po cestách ke špičkovému vínu

      • 64 stránek
      • 3 hodiny čtení
      4,0(1)Ohodnotit

      Překlad knihy rakouského autora, který doplňuje předcházející publikaci "Cesta ke špičkovému vínu" se zřetelem na vývoj uskutečněný od doby jejího vydání a s ohledem na aktuální trendy.

      Po cestách ke špičkovému vínu
    • Moderní příprava červeného vína

      • 72 stránek
      • 3 hodiny čtení

      Odborná kniha o moderních technologických postupech výroby červeného vína. Obsah: vinohradnické aspekty - princip přípravy červeného vína - rmut - řízení a kontrola kvašení - zrání vína - další ošetřetřování. V českém jazyce druhé upravené vydání.

      Moderní příprava červeného vína