Knihobot

Michal Voldřich

    6. srpen 1962 – 23. září 2013
    Michal Voldřich
    Pivovarský dvůr Zvíkov 15 let: 1994-2009
    Bezpečnost pokrmů v gastronomii - malé a střední provozovny : postupy na zásadách HACCP : nové předpisy EU : praktická příručka pro pracovníky resturací a účelového stravování zejména malých a středních provozoven stravovacích služeb
    Co byste měli vědět o výrobě potravin? : technologie potravin
    Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    Systém kritických bodů v obchodě
    Bezpečnost pokrmů v gastronomii
    • Bezpečnost pokrmů v gastronomii

      • 183 stránek
      • 7 hodin čtení

      Publikace přináší přehled nových právních povinností, srozumitelnou formou vysvětlené minimální znalosti nezbytné pro orientaci ve zdravotních nebezpečích, které vznikají při přípravě a manipulaci se surovinami, polotovary a pokrmy. Obsahuje základní požadavky správné výrobní a hygienické praxe, vysvětluje principy systému kritických bodů a jednoduchým způsobem vykládá postup zavádění tohoto systému v provozech společného stravování.

      Bezpečnost pokrmů v gastronomii
    • Systém kritických bodů v obchodě

      • 73 stránek
      • 3 hodiny čtení

      Publikace poskytuje potřebné a ucelené informace a praktické návody k orientaci v oblasti zavedení systému HACCP při prodeji potravin. Je určena především pro provozovatele v oblasti malého a středního podnikání. Její text zahrnuje na různých úrovních (od velmi obecného po odbornější) vysvětlení principů správné hygienické praxe, principů HACCP, přehled možných zdravotních nebezpečí z potravin, shrnutí požadavků na osobní a provozní hygienu a také praktický návod s příklady dokumentace, které prodejcům mohou posloužit při zavádění nových postupů, pro splnění požadavků evidence systému i pro již zmíněnou potřebu doložit dodržení podmínek v případě sporů.

      Systém kritických bodů v obchodě
    • Barevná publikace Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích je určena všem zájemcům o odborné znalosti související s inženýrskými procesy při výrobě potravin a měla by sloužit nejen jako učebnice pro studenty potravinářského a příbuzného zaměření všech stupňů, ale také jako zdroj základních informací pro odbornou veřejnost a pracovníky v potravinářství. Text knihy je rozdělen do 6 částí: základní principy vycházející z chemického inženýrství, včetně měření základních technologických veličin, vlastnosti potravin, procesy s minimálním tepelným zásahem, procesy s tepelným ošetřením potravin, procesy s odebráním tepla, doplňkové procesy.

      Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích
    • V knize najdete nejen patnáctiletou historii, ale jsou v ní uveřejněny i historická fakta ze středověkého pivovaru na hradě Zvíkov, zaniklého v roce 1622. Tyto unikátní informace, které ještě nebyly nikde zveřejněny, jsme získali díky ochotě pracovníků archivu v Třeboni a byly přeloženy z historických rukopisů jedním ze spoluautorů. Kniha je celobarevná a obsahuje i soubor našich etiket a historických snímků ze stavby a prvních let provozu Pivovarského dvoru. V knize najdete dokonce i návrhy etiket, které nebyly nikdy vytištěny.

      Pivovarský dvůr Zvíkov 15 let: 1994-2009