Knihobot

Lukáš Procházka

    Croatian Culinary Arts: Mysterious Cuisine of Adriatic Sea
    V ráji šumavském
    • V ráji šumavském

      • 224 stránek
      • 8 hodin čtení
      4,5(1556)Ohodnotit

      Po kruté vichřici v 70. letech 19. století ničí obrovské lesní porosty na Šumavě kůrovec. Nutnost zpracovat spoustu dřeva vyvolává dočasný blahobyt, což má na obyvatele, dosud zvyklé na tvrdý a skromný život v nehostinné krajině, neblahý morální dopad. Realistický román, v němž autor čerpá z osobní znalosti prostředí, se odehrává na česko-bavorském pomezí v okolí Modravy a líčí tragické osudy členů rodiny pyšného, sobeckého a nenasytného sedláka Podhamerského, jehož protějškem je poctivý, skromný, moudrý Sepp a jeho vnuk Václav. Klostermann dokáže poutavě spojovat tradice a osudy šumavských obyvatel s popisy drsné, nemilosrdné, přesto však krásné přírody.

      V ráji šumavském
    • Balkans have always been left out. Outside Europe it's almost impossible to find genuine Balkan meals. Croatia is home to wild and untamed combinations of flavours. It makes sense considering that the shape of Croatia itself looks like flying dragon. Learn how to prepare authentic Croatian meals at home and surprise your family and friends.

      Croatian Culinary Arts: Mysterious Cuisine of Adriatic Sea