Knihobot

Arthur Hill Hassall

    Arthur Hill Hassall byl britský lékař, chemik a mikroskopista, který se proslavil především svou prací v oblasti veřejného zdraví a bezpečnosti potravin. Jeho výzkum se zaměřoval na hygienické podmínky a složení potravin, čímž významně přispěl k ochraně veřejnosti. Hassallovy mikroskopické analýzy odhalovaly nečistoty a falšování potravin, což vedlo k přísnějším regulačním opatřením. Jeho odkaz spočívá v prosazování vědeckých metod pro zajištění bezpečnosti a kvality potravin pro všechny.

    The Microscopic Anatomy of the Human Body in Health and Disease
    The Urine in Health and Disease: Being an Exposition of the Composition of the Urine, and of the Pathology and Treatment of Urinary and Renal Disorder
    A History of the British Freshwater Algæ, Including Descriptions of the Desmideæ and Diatomaceæ
    The Microscopic Anatomy Of The Human Body In Health And Disease: Illustrated With Namerous Drawings In Colour: In Two Volumes; Volume 2
    Food and Its Adulterations: Comprising the Reports of the Analytical Sanitary Commission of "The Lancet" for the Years 1851 to 1854 Inclusive, Rev
    Adulterations Detected; Or, Plain Instructions for the Discovery of Frauds in Food and Medicine